Castigatorii celei de-a doua editii Dracula Film Festival

0

Duminica, 5 octombrie, s-a încheiat cea de-a doua edițte a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care s-a desfasurat la Brasov. In competitia festivalului au fost inscrise 6 lungmetraje, 8 scurtmetraje internationale si 7 scurtmetraje romanesti.

Castigatorii sunt:

The Canal/ Canalul (SUA, 2014), în regia irlandezului Ivan Kavanagh, a castigat Trofeul Dracula 2014 pentru cel mai bun film de lungmetraj.

Trofeul Little Dracula a fost acordat SF-ului american Emit, regizat de catre R. J. S. Mayank, un scurtmetraj despre o lume paralela in care timpul se scurge in sens invers si care “stabileste o lume science-fiction lasandu-te sa incepi sa-ti pui intrebari existentiale legate de acea lume

dracula-film-festivalTrofeul Vladutz pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost câştigat de “Kazimir” „pentru ca evita elegant cliseele hollywoodiene ale genului, abordând o temă de eternă actualitate romaneasca: complicata si contradictoria relațte dintre magie si ortodoxie; pentru dozajul remarcabil dintre suspansul pur și etnicitatea descriptiva; pentru calitatea deosebita a imaginii, pentru jocul actoricesc convingator si regia precisa; per ansamblu, pentru curajul – șs, mai ales, umorul – cu care filmul propune o alta viziune fantastica asupra comunitatilor arhetipale din Delta Dunării.”

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.
Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival au avut loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.

(175)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *