Psihanalisti la Festivalul International de Psihanaliza si Film

0

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film debuteaza joi, 20 noiembrie, ora 20.00 la Cinema Studio cu proiectia in avanpremiera in Romania a filmului THE JUDGE, in regia lui David Dobkin.

irina-nistorProiectia va fi urmata de o discutie moderata de criticul de film si Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, cu participarea specialistului in psihologie sociala si ocupationala Reinder van der Schaaf (Oslo) si a avocatului Iulian Ionda Serbanescu.
In cadrul festivalului avem bucuria de a-i avea printre noi un numar mare de psihanalisti: Andrea Sabbadini- Directorul European Psychoanalytic Film Festival, Laura Manu (Londra), Carmen Ochea (Montpellier), Gianina Micu, Andreea Chitu, Dr. Florian Predescu (Bastia), avocatul Iulian Ionda Serbanescu, judecatoarea Maria Vasiliu, designer-ul Adina Buzatu, Cornel Ilie (VUNK), actorul Adrian Paduraru, Leonard Iozefini, Andrei Partos, bloggerul Victor Kapra si lectorul in psihologie Koenraad Goris (Oslo).

Noile titluri din cadrul evenimentului sunt:
Yves Saint Laurent, in regia lui Jalil Lespert, cu Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon in rolurile principale.
La varsta de 21 de ani, talentatul Yves Saint Laurent, isi incepe ascensiunea in lumea modei ca asistent al creatorului Christian Dior. Dupa moartea subita a acestuia, Laurent va prelua conducerea artistica si, asa cum era de asteptat, prima sa colectie este incununata de un succes rasunator, iar geniul sau creator devine de necontestat. Gaseste dragostea alaturi de Pierre Bergé dand nastere propriului brand, insa crizele creative si conflictele emotionale vor incepe sa isi puna amprenta pe relatia si viitorul companiei sale.

Ida, in regia lui Pawel Pawlikowski, cu Agata Kulesza si Agata Trzebuchowska in rolurile principale
Inainte de a depune juramantul si de a-si dedica viata slujirii Domnului in manastirea in care si-a trait copilaria ca orfana, tanara Anna (Agata Trzebuchowska) porneste intr-o calatorie initiatica de descoperire a trecutului. Wanda, matusa sa, este o fosta procuroare comunista, necrutatoare in condamnarea la moarte a preotilor si mai mult decat atat evreica. La fel este si Anna, al carui nume real fusese Ida.

Selectia de scurtmetraje cuprinde:

yves-saint-laurentRomanul s-a nascut pe net
Regie: Alex Cotet
The wreck
Regie: Kevin Haus
Fantezie in Do Minor
Regie: Rares Neagu si Stefan Marin
Acvariu cu Pesti
Regie: Codrut Mendea
Puzzled
Regie: Pintica Alexandru Costin
Propinquity/ Apropiere
Regie: Aino Suni

Biletele pentru proiectiile de la Cinema Studio pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului. Pretul initial fiind de 15 lei, urmand apoi sa se aplice reducerile specifice fiecarei categorii de varsta; mai precis: 10 lei pentru pensionari si studenti si 5 lei pentru copiii sub 14 ani.

 

Ana Maria Iancu

(312)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *