Cafeneaua moscovita Puskin

Editors choice
0

Cafeneaua Puskin- locul celebritatilor.

Cind Gilbert Beacaud isi cinta povestea cu moscovita Nathalie si crea fantasme in mintile romantice ale ascultatorilor, toti credeau ca aceasta cafenea exista. Gresit. Abia in 1999 Andrey Dellos a facut ca aceasta fantasma sa devina realitate.
Traind o buna parte a vietii la Paris proprietarul restaurantului a facut  din Café Pushkin un reper pentru Moscova de astazi.

Exista legenda ca in secolul 18 un farmacist,

Frederic Karlovici, a mostenit in centru Moscovei o casa in care a deschis o cafenea dup ace farmacia initiala nu a mers. Toata povestea este sugerata de rafturile unei farmacii. Dar exista si alte incaperi originale, ca de exemplu o Biblioteca, cu rafturi pline de carti rare de secol 18 si 19, ba chiar si cu in-folio sau vechi publicatii. In aceasta atmosfera  se pot degusta lichiorurile Pushkin se se poate asculta muzica pe care o ascultau boierii Imperiului.

Bucataria este inspirata de vechile retete pregatite in cuhniile aristocratiei tariste, cu accente traditionale si cu modernismele fara de care nu se poate intr-un restaurant faimos in intrega lume , vizitat     si apreciat de cunoscatori mai mult sau mai putin mofturosi precum Bill Clinton, Condolezza Rice, Madeleine Albright, Nicolas Sarkozy, Jack Nicholson, Meryl Streep, Sophie Marceau, Catherine Deneuve, Arnold Schwarzenegger, Quentin Tarantino, Angelina Jolie, Will Smith.

Head Chef este Andrey Mahov  care recomanda specialitatile lui: bors, pelmeni, beef Stroganoff, pirostile Puskin.

Aruncati o privire pe site-ul lor www.cafe-pushkin.ru si notati-va adresa in carnet pentru momentul in care ajungeti la Moscova. E un must.

Laura Guţanu

(582)

About author

Laura Guțanu

Interesata de cultura si arta, moda ii stirneste curiozitatea si o incinta tot ce este frumos. A publicat in reviste de cultura si in cele glossy. Scrie despre ce ii place inca din 1991.

Comments
  • gali#1

    7 noiembrie 2013

    Istoria casei in care s-a deschis in anul 1999 restaurantul, apoi in 2006, anexat, cofetaria cu interior luxos stil Maria-Antoaneta „Puskin”,(administrat de maestrul cofetar de clasa internationala E. Rion) incepe la sf. sec.XVIII-lea, cand a fost cumparata de catre un curtean de la palatul Ecaterinei II. In timpul cat casa s-a aflat in posesia unui aristocrat german, la etajul I (parter la noi) a functionat o farmacie. Numele „Puskin” l-a primit datorita cantecului „Natali” ale cantaretului francez de sansoniete Gilbert Beacaud. In cantec se canta despre Moscova, Piata Rosie si dragostea sa pentru fata rusoaica si ciocolata neagra fierbinte servita in „Cofetaria Puskin”, care, bineinteles, nu exista inca in acele timpuri.In 2010 afacerea s-a extins si la Paris, bul. Hausmann s-a deschis cofetaria Puskin, unde se servesc prajituri, serbeturi, ciocolata etc. Banuiesc ca toate celebritatile enumerate in articol au fost in cofetaria din Paris si nu in cea din Moscova.

    Răspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *