Calatorie in lumea shopping-ului

0

O calatorie in lumea shopingului in cele mai interesate locuri.

Marele Bazar, Istanbul, Turcia

646x404A fost construit intre 1455 si 1461 si de atunci functioneaza permanent. Cel mai mare targ acoperit din Turcia  va pune la dispozitie peste 4000 de magazine din care puteti sa  cumparati bijuterii, covoare, obiecte din ceramica, obiecte din materiale rare si metale pretioase, toate de calitate superioara. In fiecare zi aici se gasesc intre 250-500 de mii de vizitatori. Bazarul este faimos pentru „ochiul turcesc al raului”   care este o amuleta facuta din sticla alba si albastra si se considera ca alunga raul. Aproape fiecare strada are tarabe cu „ochiul raului” in diferite variante ce sunt vandute zilnic turistilor. Cand va hotarati sa vizitati acest labirint, trebuie sa fiti pregatiti sa negociati. De fapt in negociere consta farmecul vizitei si cumparaturilor din Marele Bazar.

Les Puces, Paris, Franta

Considerat cel mai mare targ de vechituri din Europa, Les Puches (Puricii) se intinde pe o suprafata enorma. In magazine se gasesc bijuterii, marfuri si antichitati scumpe, insa afara se pot gasi tot felul de jucarii, electronice invechite, haine la mana a doua si multe altele.

Targul de vechituri Hell`s Kitchen, New York

Acest cartier din vestul Manhattanului, ce odinioara a fost loc de refugiu pentru imigrantii irlanezi saraci, atrage o multime de oameni la targurile de la sfarsit de saptamana. Aici puteti gasi tot felul de maruntisuri apartinand trecutului, antichitati, obiecte de colectie si suveniruri.

Portobello-Road-LondraPortobello Road, Londra, Anglia

Cel mai mare targ stradal din lume ce se intinde pe 2,4 kilometri este luat cu asalt in fiecare sambata de mii de oameni. Aici se gaseste un amestec ecletic de antichitati, haine la mana a doua, obiecte artizanale sau ezoterice si multe alte maruntisuri. La atmosfera cosmopolitana si animata contribuie si cafenelele, barurile, galeriile de arta si standurile cu mancare.

Targul de noapte Patpong, Bangkok,Thailanda

Zona pietonala, plina de baruri, saloane erotice si de masaj se transforma intr-un targ aglomerat dupa lasarea seriii. Pentru cele mai recente imitatii dupa creatii Gucci, Levi`s, Nike sau Rolex, acesta este locul potrivit.

Targul de antichitati Navigli, Milano, Italia

Cartierul Navigli care pe vremuri era sarac, acum este un  centru la moda, cu o viata de noapte animata. Hoinariti pe marginea canalelor, printre cafenele, galerii de arta si magazine cu obiecte de artizanat, deschise in cladirile joase, cu usi de lemn masiv. Targul organizat in fiecare duminica, cu 400 de tarabe la care se vand antichitati, maruntisuri si obiecte de colectie, atrage o multime de oameni.

Plaza Dorrego, Buenos Aires, Argentina

In fiecare duminica, standurile de antichitati de la Feria de San Pedro Telmo din Plaza Dorrego sunt luate cu asalt de catre vizitatori. Strazile pietruite din jurul pietei prind viata datorita cantaretilor si dansatorilor de tango, flasnetarilor si papusarilor. Gustati specialitatile locale si priviti orasul de la una dintre mesele cafenelelor de la marginea drumului.

Targul de noapte-Temple-Street-Hong-KongTargul de noapte din Temple Street, Hong Kong

Dupa lasarea serii, faceti cunostinta cu atmosfera din Hong Kong de-a lungul Temple Street din Kowloon. La sutele de tarabe amplasate aici puteti gasi orice, de la obiecte de arta si artizanat, pana la haine ieftine, ceasuri si electronice. Ca si in alte piete de noapte din Asia de Sud-Est, preturile pot fi intotdeauna negociate.

Dappermarkt, Amsterdam, Olanda

Abateti-va de la traseul turistic spre “targul oamenilor adevarati”, organizat in centrul multicultural al Amsterdamului. Cele 250 de tarabe intinse si stranse aici zilnic, ofera o diversitate incredibila de articole de imbracaminte, alimente si marfuri exotice la preturi extraordinare.

Arina Wiesel

(1207)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *