Circuite pentru biciclisti

0

maratonGran Fondo Campagnolo, Italia

Aceasta cursa la care iau parte multimi de oameni este un traseu prin Dolomiti, in jurul Feltre si este organizat in onoarea lui Tulio Campagnolo, cel care a inventat schimbatorul modern de viteze. Cursa are loc in fiecare an, la mijlocul lui iunie, la scurt timp dupa ce traseele montane sunt curatate de zapada. Urcati mai bine de 4200 de metri pe circuitul de 209 kilometri, care atinge patru piscuri montane.

La Route Verte, Canada

Proaspat finalizata, Route Verte (Ruta Verde), traverseaza provincia Quebec de la est la vest, pe 4000 de kilometri, pe strazi alese cu grija si pe drumuri de tara. Terenul si privelistile variaza mult, de la intinderi linistite ce marginesc fluvial Sf. Laurentiu pana la panorama muntilor din Laurentides.

Ruta Austral, Chile

Ruta se intinde pe mai mult de 1300 de kilometri si este in mare parte acoperita de pietris. Porneste din Puerto Montt, in centrul statului Chile, traverseaza Caleta Yungay si se termina la Villa O`Higgins din nordul Patagoniei.

Traseul Munda Biddi, Australia de Vest

Munda Biddi, in limba aborigenilor noongar, inseamna “poteca prin padure”. Acest traseu circular traverseaza kilometrii de “paduri de jarrah”, numele local al eucaliptului. Veti intalni specii de animale tipice padurilor de aici, precum wallaby, canguri cenusii si oposumi.

Cape Argus Cycle Tour

Cape Argus Pick` Pay Cycle Tour, Africa de Sud

Cape Argus nu este cel mai lung circuit pentru ca are doar 109 kilometri, dar putem spune ca este cel mai aglomerat deoarece la aceasta cursa participa 35.000 de persoane. De-a lungul traseului puteti admira privelistile de pe  zonele de coasta si de pe sectiunea traseului care trece prin Parcul National Table Moutain.

De la Land`s End la John O`Groats, Marea Britanie

Circuitul poate totaliza 1450 de kilometric sau chiar mai mult in functie de drumul pe care il alegeti. Daca inaintati de la nord la sud veti fi nevoit sa faceti fata vanturilor. In orice caz, chiar daca inaintati in ritm lent si relaxat, nu ar trebui sa aveti nici o problema in a bate primul record oficial, stabilit in 1885 , cand invingatorul a strabatut circuitul in 65 de zile, pe un velociped.

Underground Railroad Bycicle Road, SUA/Canada

Acest traseu care porneste din Mobile, Alabama si se desfasoara in Owen Sound, Ontario a fost creat de catre Asociatia Adventure Cycling pentru a aduce un omagiu sclavilor curajosi care au fugit in cautarea libertatii si celor care i-au ajutat. Traseul are cinci portiuni si acopera 3310 kilometri.

circuit

De la Hnaoi la Ho Si Min, Vietnam

Daca va plac ciclismul si plajele, atunci Vietnamul reuseste sa le combine pe amandoua, pe aceast ruta de 1200 de kilometri care leaga cele doua mari orase ale tarii, purtandu-va de-a lungul liniei de coasta, presarata cu plaje lungi de nisip.

De la Luchon la Bayonne, Franta

Pe traseul tour de la France au fost incluse, pentru prima data in 1910, pasuri montane de mare altitudine. Pentru a termina nivelul 10, cel mai dificil din acel an, invingatorul a finalizat ruta de 325 de kilometric, care incepe in statiunea Montana Luchon si se termina la Bayonne, traversand patru pasuri montane , toate neasfaltate pe atunci, in 14 ore.

Route du Comte Jean, Belgia/Franta

Belgia este cunoscuta pentru Vlaanderen Fietsroute (Ruta Flamanda) de ciclism care traverseaza drumuri de tara si poteci, multe inchise traficului rutier. Route de Comte Jean (numita astfel in onoarea unui general flamand din secolul XIV) acopera 220 de kilometri din acest circuit, incepand de la Bruges si terminandu-se in nordul Frantei. Chiar daca drumul este drept, aceasta este o provocare din cauza vanturilor de coasta.

Miruna Pop

(334)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *