Castigatorii de la Anonimul 2014

0

Duminica seara la Arena Verde Stop din capital s-a incheiat editia cu numarul 11 a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL. La Gala de Inchidere a Festivalului au fost premiate cele mai bune filme dintre cele sase prezentate in cadrul festivalului, in functie de votul publicului.
Castigatorii de la Anonimul 2014:
– Wedding Cake, in regia Vioilei Baier, cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj – film animat care prezinta viata dupa casatorie, reliefand in special problemele minore ale mariajului, pe care sotii tind sa le transforme in ceva colosal.
– Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, oferit de HBO, a revenit filmului Excursie, in regia lui Adrian Sitaru si a fost decernat in prezenta actorilor Adrian Titieni si Eric Aradits.
– Fundatia ANONIMUL a oferit premiul special filmului Omul, in regia lui Brigitte Drodtloff si a fost inmanat regizoarei de catre Irina-Margareta Nistor.
– Un premiu special a fost oferit anul acesta a fost castigat anul acesta de catre The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent in Burna.
Mult asteptatul Trofeu pentru Cel mai bun lungmetraj a fost castigat de Remote Control(Mongolia–Germania), si a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya. Filmul are la baza povestea lui Tsog, un baiat simplu, de la tara, care se muta in capitala Mongoliei, Ulan Bator, pentru a scapa de certurile zilnice din familia sa. Inspirat de catre eroul sau, mai precis un calugar care a invatat sa zboare, Tsog se hotaraste sa locuiasca pe acoperisul unui bloc si isi petrece zilele imaginandu-si vietile celor care traiesc sub ochii lui.
Festivalul ANONIMUL s-a desfasurat in capitala, in perioada 12-17 august 2014, timp in care spectatorii s-au putut bucura de o serie de evenimente deosebite.

(405)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *