Ce nu stiati despre mahon

0

Copacul Neem, sau pe numele sau latin Azadirachta Indica, este originar din Asia si este cultivat atat pentru bogatia pe care o reprezinta la nivel ornamental cat si la nivel terapeutic si il regasim in literatura de specialitate ca mahon.

Numit in tara de origine “farmacia naturii” aflam despre acesta ca o data rapus niciuna din componentele sale nu va fi inlaturata. Atat coaja cat si frunzele, fructele si semintele reprezinta “un pansament al bolilor” fiind folosite la cele mai diverse afectiuni. Uleiul de neem, obtinut prin presararea la rece a semintelor copacului trateaza o intreaga diversitate de probleme de sanatate:

– Uleiul raspunde intr-o maniera miraculoasa la probleme care nu-si gasesc o rezolvare in medicina clasica: herpesul, zona zoster, infectii fungice, matreata, infectii si iritatii ale zonei scalpului, folosit la nivel extern acesta nu creeaza reactii adverse.
– Ingrijeste parul si ii reda stralucirea. Trateaza probleme grave ale scalpului precum: caderea masiva a parului, psoriazisul scalpului,dermatita seboreica, parul extreme de gras.
– Trateaza candida, herpesul,ciuperca piciorului, fiind un ingredient nelipsit din sampoanele natural pentru animalele de companie.
– Aduce imbunatatiri la functiile ficatului, pentru detoxifierea sangelui, pentru echilibrarea nivelului zaharului in sange si se considera ca nu ar avea efecte secundare. Totusi trebuie folosit cu precautie deoarece s-a demonstrat ca in cazul in care este consumat in cantitati mai mari decat este recomandat poate provoca unele forme toxice, insa cea mai indicata este folosirea acestuia mai mult la nivel extern, pe piele.
– In trecut, femeile din India obisnuiau sa-l foloseasca pe post de metoda contraceptiva, lubrifiand zona vaginala, avand eficienta de 100% in prevenirea sarcinii.
– La nivel intern neemul stimuleaza sistemul imunitar,ajutand orgnismul sa lupte cu infectiile.
Uleiul de mahon nu are un miros extrem de placut insa beneficiile pe care acesta le aduce organismului fac in asa fel incat balanta sa incline fara indoiala in favoarea consumului sau fara a mai tine cont de neplacerile olfactive.

Produse pe baza de ulei de mahon gasiti aici.

Ana Maria Iancu

(833)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *