Vetiver planta minune

0

Chrysopogon zizanioides cunoscut si sub numele de Vetiver, este o planta longeviva, de provenienta din India, sub apelativul de “khus”. Dupa perioada de dezvoltare aceasta atinge la maturitate inaltimea de 1,5 metri, avand un aspect rebel la nivelul frunzelor care se dezvolta sub forma de manunchi si ajung pana la 120 de centimetri lungime.

Datorita proprietatilor solide pe care aceasta o are, iarba de Vetiver a fost folosita timp indelungat in Haiti pentru confectionarea jaluzelelor, umbrelelor de soare sau acoperisurilor de stuf. In prezent iarba de Vetiver a devenit extreme de populara in randul ingredientelor de inalta calitate si este folosita in fabricarea sapunurilor, produselor de toaleta, cosmeticelor sau parfumurilor.

In componenta regasita in uleiul natural extras de la radacina ierbii nu se gasesc alergeni facand-o facil de utilizat chiar si de catre persoanele cu ten sensibil.
Este recomandata persoanelor care cauta sa-si hidrateze pielea uscata, sa-si regenereze pielea deteriorata, sa amelioreze vergeturile, sau sa-si regleze insomniile avand proprietati, antiseptice, afrodisiace, hidratante, regenerante, circulatoare.

Ana Maria Iancu

 

(931)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *