Eroi si antieroi din Balcani

0

Cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara se va desfasura intre 26 – 31 august, in Portul Cultural Cetate, avand ca tema „Eroi si antieroi din Balcani”. In deschidere va rula cel mai de succes film bulgaresc al anului 2014 – „Rapid Response Corpse 2: Nuclear Threat”.

Stanislav Donchev este producatorul si scenaristul peliculei, in anul 2012 acesta a realizat comedia de actiune „Rapid Response Corps”, urmand ca anul acesta sa revina cu partea 2-a „Rapid Response Corps 2: Nuclear Threat”, o productie realizata cu ajutorul unui buget de 500.000 de euro, avand in 2014 cel mai mare succes la publicul bulgar.
Filmul are la baza o incurcatura care porneste de la angajatii din Corpul de Reactie, in timp ce-si protejeaza noul client acestia dau din intamplare peste o tranzactie nucleara internationala, luand decizia de a prinde teroristii si a da nastere unui amalgam de aventuri. Durata filmului este de 96 de minute, din cadrul distributiei fac parte actori precum: Diana Lyubenova – cunoscuta din Killing Season, Bashar Rahal – cunoscut din Hannibal – The Man, The Myth, The Mystery, Vasko Mavrikov, Evgeni Budinov si Ivelin Naydenov.
Cu ocazia celei de-a cincea editii a Divanului, evenimentului i se vor alatura si Atelierele Ideo Ideis, unde participantilor li se va oferi ocazia de a fi indrumati de catre trainerii festivalului de teatru de la Alexandria, spre diferite activitati specifice primului an de actorie. Aceste ateliere sunt adresate doar persoanelor cu varste cuprinse intre 18 şi 30 de ani avand ca scop dezvoltarea personala intr-un mediu ambiental.
Ca in fiecare an, festivalul este deschis tuturor iubitorilor de cinema si bucatarie balcanica, accesul la filme si demonstratiile culinare este liber.
Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara reprezinta un eveniment anual, organizat de Fundatia pentru Poezie „Mircea Dinescu”, cu sprijinul TV 1000, Centrului National al Cinematografiei (CNC) si Institutului Cultural Roman (ICR).
Ana Maria Iancu

(330)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *