Festivalul national de teatru independent

0

« Teatrul inseamnă metamorfoza: un artist se transformă în soarece sau în ce vrea el; din om bun devine om rau. » spune Silviu Purcarete; iar cu aceasta afirmatie sunt de acord,prin actiunile lor si Lucia Marneanu, impreun cu Andrei Marginean, echipa Grand Floor Group, Cluj-Napoca.

Piesa cu care acestia vor incanta publicul, in ziua a 4-a de spectacol, joi 7 Noiembrie 2013, ora 18:30 la Teatrul Mignon, in cadrul Festivalului Național de Teatru Independent, are la baza povestea unei nunti obisnuite, comune chiar, impreuna cu prezenta a zece personaje, zece suflete, zece guri, douazeci de ochi, mii de impresii, multe ganduri si prea multe pareri.

Spiritul inovator al Luciei Marneanu are tendinta de a soca, de a face spectacol, folosind impactul vizual, una dintre cele mai de succes modalitati de a antrena publicul si de a-i strani curiozitatea, insa in acelasi timp de a-l intriga.

Piesa de teatru a mai fost pusa in scena cu diferite ocazii, prin urmare, anumite elemente, precum intensitatea si excesul culorii rosii, precum si simbolistica acestei nuante ( culoarea dragostei, a romantismului, impulsul pentru fertilitate) sunt asteptate sa apara.

Potrivit distributiei anuntate pe site-ul Festivalului National de Teatru Independent, publicul se asteapta ca Lucia Marneanu si Andrei Marginean, sa infatiseze personajele intregii productii, fiind astfel capabili de o transformare la nivel inalt, transformandu-se din mirii propriu-zisi, in invitatii serii.

Textul este conturat de o serie de  nuante de amuzament, pentru a descreti fruntile spectatorilor veniti  sa se destinda dupa o zi plina de activitati mai mult sau mai putin placute.

La scurt timp dupa prima punere in scena, piesa a adus cu sine atat laude cat si critici, care par a fi constructive pentru proaspetii absolventi de teatru din Cluj- Napoca, iar de acest lucru ne vom convinge impreuna. Nu trebuie sa uitam faptul ca piesele sunt puse in scena de catre companii independente de teatru care performeaza în spatii mai mult sau mai puțin convenționale.

Clujul este orasul pe care multi artisti romani il pot numi casa, acesta ofera tarii multe valori si o serie de evenimente culturale. Din cele 40 de spectacole din cadrul Concursului si Off, 10 studii despre iubire cu « i » mic, speram sa fie la inaltimea asteptarilor publicului.

In ziua a sasea a Festivalului, Teatrul Mignon va asteapta intre orele 19 :00, respectiv 21 :00, cand vor fi puse in scena alte doua spectacole denumite: This is my body si Pufuleti si Pufarini.

Festivalul continua pana in data de 10 noiembrie, in locatii precum Godot Cafe Teatru, Green Hours si Teatrul de Arta din Bucuresti, impreuna cu spectacole cu nume sugestive, astfel ca, pentru reecrere, eliberarea de stresul cotidian si cultura, va invitam sa va alaturati spectatorilor !

Merita sa ne largim orizonturile si sa fim deschisi catre tot ce este nou, astfel oferim speranta intelectului nostru, precum si tinerilor ce-si creeaza un drum in acest domeniu. Le uram succes si ne vedem la teatru !

Ana Maria Iancu

(382)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *