Filmele nominalizate la Oscar

0

Se decerneaza inca din 1929, iar televizarea acestora se face abia din 1953, zeci de regizori, sute de actori si milioane de oameni asteapta cu sufletul la gura decernarea Premiilor Academiei Americane de Film.

Anul acesta InterComFilm Distribution aduce in Romania 3 dintre filmele nominalizate la Oscar:

WhiplashWhiplash: desi nu are in spate o experienta fabuloasa, regizorul Damien Chazelle, inscrie in cursa pentru cea mai ravnita categorie la Oscar cel mai recent film al sau. Capodopera tanarului regizor prezinta povestea unui student aflat la inceputul unei anevoioase experiente: transformarea in basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din tara. Pe langa categoria „Cel mai bun film”, pelicula se inscrie si in cursa pentru “Cel mai bun actor în rol secundar” – J. K. Simmons (detinatorul Globului de Aur pentru aceeasi categorie anul acesta), “Cel mai bun scenariu adaptat” (semnat de acelasi Damien Chazelle), “Cel mai bun montaj” (Tom Cross) si “Cel mai bun mixaj de sunet”.
Filmul va fi lansat, in Romania, la data de 6 februarie.

FoxcatcherFoxcatcher: alaturi de Whiplash si acest film cu o distributie de exceptie se inscrie in cursa pentru 5 nominalizari “Cel mai bun regizor” (Bennett Miller), “Cel mai bun actor in rol principal” (Steve Carell), “Cel mai bun actor in rol secundar” (Mark Ruffalo), “Cel mai bun scenariu original” (Dan Futterman si E. Max Frye) si “Cel mai bun machiaj”. Filmul reprezinta punerea in scena a unei drame inspirate din fapte reale mostenitorul companiei de produse chimice Du Pont suferaa de o forma de schizofrenie paranoida ajungand sa-i curme viata prietenului sau Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptator de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice.
Filmul are lansarea la noi in tara in 20 martie.

Begin-againBegin Again: Pe langa o drama si un film de actiune, pentru un cocktail reusit, adaugam o comedie de calitate. Filmul este nominalizat la categoria „Cea mai buna piesa originala”. Filmul a fost lansat in cinematografe vara trecuta, iar Keira Knightley si Mark Ruffalo au incantat publicul, aflandu-se in rolurile principale.

Ana Maria Iancu

(286)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *