FNTI

0

Festivalul national de Teatru Independent a fost considerat rampa de lansare a multor tinere talente, precum si un punct de de intalnire al comunitatii teatrului independent romanesc.

Spectacolul XXL Fat Pig, din cadrul sectiunii Off, a dat startul unei avalanse de evenimente teatrale, patru zile mai tarziu Teatrul Act sustinand in locatia cu acelasi nume piesa « Orfani », aflata in sectiunea competitie, in care viata unui cuplu perfect este perturbata de aparitia unui personaj care face o serie de destainuiri menite destrame iremediabil paradisul deja construit.

O zi mai tarziu, in data de 9 noiembrie, Teatru Act are ocazia  sa gazduiasca piesa « Stand up pls ». Textul, inspirat din viaţa reala a Silvianei Vişan Carter vorbeste despre felul în care omul reactioneaza in clipa in care viata te aduce în situaţii la care nimeni nu se astepta.

Teatrul Apropo si-a deschis portile pentru public in data de 7 noiembrie, fiind gazda spectacolului « Sfarsit.Work in progress » eveniment recomandat persoanelor peste 30 de ani, care tind sa ofere sfaturi fara a le fi cerute si ce s-ar putea regasi inevitabil in replica «  Pe vremea mea.. »

Centrul Cultural Casa Artelor a fost locul in care timp de 3 zile a putut fi urmarit “Workshop-ul Paul Bargetto” , un renumit regizor de teatru care ofera o privire de ansamblu asupra ideii de teatru independent din New York.

Locatia Green Hours a gazduit 6 spectacole, 4 din cadrul sectiunii Off si 2 din cadrul sectiunii concurs: 7 zile din viata lui Simon Labrosse este povestea unui salesman care-ti poate cladi o lume proprie, sau ti-o poate distruge pe cea deja existenta in doar 7 zile.

“Don’t cry baby” este piesa de teatru ce pune o intrebare existential: este individul singurul vinovat de actiunile sale ? Sau doar societatea care-l ghideaza intr-un mod inconstient ?

 Godot Cafe a gazduit in fiecare zi a festivalului doua respectiv trei piese, atat din cadrul sectiunii Off , cat si din sectiunea Concurs. « 7 dintr-o lovitura »  aduce sub un pretext oarecare, sapte tipuri de oameni, sapte tipuri de caractere, sapte perspective de a privi o problema.

In ziua a sasea de spectacol « Bullets over Lipscani » ridica problema existentei lui Dumnezeu, prin personajul principal : un detectiv menit sa solutioneze aceasta incertitudine.

La Scena ofera publicului posibilitatea de a urmari in doua zile diferite piesa Dreaming Romania, a Teatrului Fix Iasi, o  creatie special conceputa pentru a ironiza societatea si relatia dintre oameni si politica.

Teatrul de Arta din Bucuresti a invitat pe scena sa « Cehov- 3 drame ridicole »  un produs al Companiei Teatrale BIS din Sibiu, inspirat din scurtele povestiri ale lui A.P. Cehov

Mignon Cafe a fost gazda pentru orasul Cluj Napoca ; « 10 studii de iubire cu « i » mic »  productie a Grand Floor Group, este povestea unei nunti obisnuite, la care iau parte zece oameni, cu zece impresii, zece guri si o mie de pareri.

Un Teatru a gazduit 6 spectacole, trei din sectiune Off, impreuna cu alte trei din sectiunea Concurs. « Ce zile frumoase » ale asociatiei Unteatru, este povestea unui cuplu supus trecerii timpului si incercarii de supravietuire. « Frumoasa calatorie a ursilor panda, povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt » creatie ale aceleiasi asociatii, avand la baza povestea unui barbat ce se trezeste langa o femeie necunoscuta, rugand-o pe aceasta sa mai petreaca noua nopti impreuna, pentru a nu o pierde.

 Aualeu Teatru din Timisoara pune bazele unei productii scurte si la obiect , prin piesa « O noapte furtunoasa » avand un decor impresionant, spectatorii fiind invitati sa ia loc la masa cu actorii, pentru a asista la o intrunire de familie.

Saptamana plina de spectacole se va incheia cu Gala FNTI, duminica 10 noiembrie, ora 20 :30, la Godot Cafe Teatru.

  Multumim celor care au reusit sa ajunga fie si la un singur spectacol, iar celor care n-au putut fi prezenti speram sa le fi starnit interesul pentru editiile urmatoare !

 Ana Maria Iancu

(266)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *