Google testeaza parola prin USB

0
Cine nu si-a uitat parola o data sau de doua ori? Sau de zece ori? Uitarea parolei si furtul de indentitate ii impinge pe cei de la Google sa scoata cu totul parolele tastate.
Google cerceteaza modalitati de a inlocui parolele tastate cu brelocuri USB si inele inteligente. Parolele tastate nu mai sunt asa sigure ca atunci cand oamenii au inceput sa foloseasca prima data calculatoarele. In zilele noastre este usor ca site-urile sa obtina informatiile personale ale utilizatorilor.
Vicepresedintele de la departamentul de securitate de la Google Eric Grosse si inginerul Mayank Upadhyay au declarat in lucrarea lor  „IEE Security & Privacy Magazine ” ca: „impreuna cu multe nume din domeniu, credem ca parolele au ajuns precum cookie-urile, nu mai sunt suficiente pentru siguranta utilizatorilor”.
Google cauta noi optiuni pentru parola tastata. O idee ar fi folosirea unei chei reale. Ele sunt revizuirea YubiKey, cardul criptografic pe care utilizatorul il pune in portul USB pentru a se conecta la Google. O alta idee este de a folosi un inel purtat pe deget ce va permite utilizatorului o logare mai sigura.
Groosse and Upadhyay au scris:  “Am vrea sa implementam pe smartphone sau pe smartcardul personal o modalitate de recunoastere a accesului unui nou terminal la calculator pe baza amprentei, chiar si in situatiile in care telefonul nu are conectivitate.”
 In viitor s-ar putea sa nu fim complet liberi de parole. Dar nu va trebui sa ne mai amintim de cele complexe, greu de retinut, a spus Grosse. Acestia au mai declarat: ca”ar trebui sa avem si metoda de deblocare a ecranului, probabil parole sau altceva, dar autentificatorul de baza ar fi un echipament hardware in genul celui de mai sus”
Pana cand aceste idei vor fi puse in aplicare, Google are o multime de facut. Digital Trends spune ca Google ar trebui sa aiba planuri de rezerva in cazul in care o cheie se pierde sau este furata.
Alex Repede
sursa:the inquisitr
foto:cytalk.com/technology2study.blogspot.com

(373)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *