Longeviv cu parabeni sau fara?

0

Cu atat de multe optiuni de ingrijire a pielii existente pe piata, este usor sa investim in produse ce promit ca vor combate acneea, ridurile, eczemele, pielea uscata, imbatranirea si multe altele. Cu toate acestea, unele din ingredientele gasite in aceste produse, sunt de fapt substante chimice care pot fi periculoase atat pentru sanatatea noastra cat si pentru mediul inconjurator. Stiti la ce va expuneti cand achizitionati cosmetice cu parabeni si arome artificiale?

Aromele artificiale

lotionsMulte femei prefera produse parfumate, cu toate acestea, studiile sugereaza ca un parfum artificial poate contine sute de substante chimice sintetice, in primul rand realizate din petrol si carbune. De asemenea, companiile producatoare ale acestor produse, nu sunt obligate sa va spuna ce sunt aceste substante.

Aromele sunt considerate ca fiind primele din topul celor 5 alergeni cunoscuti si ca provocatori de astm sau chiar declansatoari a unor atacuri de astm. Aromele artificiale sunt de asemenea, principala cauza ce provoaca cancer, dureri de cap, ameteli, disfunctii reproductive si multe alte alergii.

Parabeni

Desi acestia sunt omniprezenti in produsele de ingrijire a pielii pentru a mentine alte ingrediente sau pentru a extinde termenul de valabilitate, aceste produse chimice antimicrobiene sunt cunoscute pentru efectele de perturbare a hormonilor si au fost gasite in biopsiile facute tumorilor de la san.

1,4 Dioxan

Acest compus chimic este  comun in produsele de ingrijire personala si de asemenea este un ingredient utilizat in lichidele de racire auto si  lacuri. Compusii etoxilati includ sulfat lauret de sodiu si glicol polietilen. (adesea afisat ca si PEG). Pentru a se evita, sariti peste orice produs cu urmatoarele ingrediente: myreth, oleth, lauret, ceteareth (sau orice alt compus ce se termina cu –eth), PEG, polietilena, polietilenglicol, polioxietilen sau oxynol.

 Produsele chimice de protectie solara

Doua dintre cele mai populare chimicale  de protectie solara gasite in produsele de ingrijire ale pielii includ oxybenzon si octilmetoxicinamatul.

S-a dovedit ca aceste substante chimice, pot perturba activitatea endocrina. Studiile arata ca dioxidul de titan si oxidul de zinc sunt alternative mai sigure de protectie solara. Mai mult de 75% din produsele de protectie solara contin substante chimice toxice care pot creste riscul de cancer sau pot provoca alte probleme de sanatate.

 Culorile sintetice

chap1Desi produsele pe care le folosim, sunt foarte dragute din cauza culorilor pe care le au, daunele pe care le pot provoca pielii nu ne vor mai incanta la fel de tare. Culorile sintetice sunt realizate din gudron de carbune si contin saruri de metale grele care pot cauza sensibilitatea pielii si iritatii. Studiile facute pe animale au aratat ca aproape toate pot fi cancerigene.

Asadar, data viitoare cand achizitionati un produs pentru pielea dumneavoastra, amintiti-va ca nu este de ajuns doar sa fie ambalat intr-o sticla draguta, sa aiba o culoare de vis sau un miros imbietor. Cititi cu atentie eticheta pentru a constientiza exact la ce va expuneti cand incepeti utilizarea unui produs plin de compusi chimici sintetici.

Daca doriti sa achizitionati produse cosmetice 100% naturale noi va recomandam site-ul www.longeviv.ro

Roxana Gîdea

(518)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *