” Orasul cainilor „

0

“ Orasul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó va fi lansat la noi in tara de Parada Film. Premiera in cinematografe va avea loc vineri, 20 februarie.

orasul-cainilorFilmul a fost premiatul sectiunii „Un Certain Regard” la Cannes si reprezinta propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015.
Scenariul filmului este inspirat dintr-o poveste reala expusa de presa maghiara: incercarea esuata a extremei dreapta de a vota o lege prin care stapanii de caini ar fi impozitati diferit in functie de pedigree-ul patrupezilor pe care ii detin. Taxe mari pentru metisi, taxe mai mici pentru cainii cu pedigree si scutire de plata pentru rasele ungurești. In “Orasul cainilor”, Lili, o fetita de 13 ani, porneste pe urmele cainelui sau, Hagen, abandonat de tatal ei dupa impunerea acestei legi.
Peste 250 de caini dresati timp de 6 luni de zile au participat la filmarile “White God”. Interpretii lui Hagen, cainii Body si Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes.

Kornél Mundruczó reprezinta un nume sonor in cinematografia contemporana acesta remarcandu-se la Cannes cu lungmetrajul sau de debut Joanna, premiat si acesta la vremea sa.

Se asteapta ca filmul sa aiba succes, incepand cu data de 20 februarie cand va rula in cinematografele din intreaga tara.

Vizionare placuta!

 

(406)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *