Bunele maniere in mijloacele de transport

0

Cum ne comportam in mijloacele de transport?
Sunt atat de multe aspecte de discutat cu privire la acest domeniu incat nu ne-ar ajunge doar un articol pentru a le enumera, insa ne vom concentra pe cele mai importante si speram sa le tineti minte, sau macar sa le dati un share mai departe pentru a ajunge direct la sursa.

Este crunt ce se intampla in mijloacele de transport din Romania; metroul mult prea aglomerat, autobuze care intarzie, lasand un numar impresionant de oameni sa astepte in statie, fac in asa fel incat o calatorie de 3-4 statii sa se transforme intr-o lupta de supravietuire.

crowded-busIata ce ne ramane de facut:
1. Asteapta ca ceilalti sa coboare inainte ca tu sa intri.
2. Atat bagajele cat si tu, veti sta pe acelasi scaun. Evitati sa va intindeti, este nepoliticos si riscati sa primiti comentarii rautacioase.
3.Daca ai in posesia ta un rucsac, evita sa te misti prea repede, poti rani pe cineva. Tine-l in brate, sau undeva unde il poti supraveghea.
4.Evita vorbitul la telefon. Nimeni nu este interesat de problemele tale personale spuse in gura mare. Cu siguranta toti avem alte probleme care ne macina.
5. Nu uita ca esti inconjurat de oameni; scobitul in nas sau dinti este dizgratios.
6. Cedeaza locul celor care chiar au nevoie de el (gravide sau varstnici). Ramane la alegerea ta daca vrei sa-i cedezi locul doamnei care te fixeaza in speranta ca o sa o lasi sa stea jos.
7. Indiferent cat de rautaciosi sunt cei din jur, tu zambeste! Cere-ti scuze, fii pozitiv! Sunt oameni care au nevoie de asta, dar mai inainte de orice, tu singur iti vei face ziua mai frumoasa. Ce sens ar avea sa te enervezi pentru niste oameni pe care nu-i vei mai vedea prea curand, sau poate chiar niciodata.

Multe dintre neplacerile din mijloacele de transport ar putea fi evitate daca am stii cum sa reactionam sau daca am avea la noi bunele maniere.
Tu ce situatii neplacute ai avut in ultima perioada?

Ana Maria Iancu

(795)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *