Bunele maniere la petreceri

0

Petrecerea de Anul Nou a trecut, dar cu siguranta nu va fi ultima, ci din contra, este prima pe anul acesta. Cum trebuie sa ne comportam la evenimentele la care suntem invitati pentru a evita un esec social, aflam impreuna:

select-party1. Ai fost invitat? Ofera un raspuns! Indiferent daca te vei prezenta sau nu, ofera un raspuns cu cel putin o zi inainte de eveniment, gazdei. Este neplacuta sa nu te prezinti fara a te scuza macar, sau a-ti anunta absenta. Chiar si situatia inversa este neplacuta, sa te prezinti fara a fi anuntat pe cineva inainte.

2. Organizeaza-te! Trebuie sa iei in calcul locatia pentru a sti cu ce te imbraci, sa afli cine mai este invitat si sa incerci pe cat posibil sa pregatesti cateva subiecte de discutii pentru a nu fi catalogat gresit sau marginalizat.

3. Cum saluti? Desi societatea noastra accepta sarutul amical pe obraji, acesta se accepta numai in cazul petrecerilor intime, intre prieteni, sau cunoscuti. Insa atentie, chiar si aici sunt reguli:
– daca ai sarutat pe obraji pe cineva cu o alta ocazie, atunci trebuie sa il saluti in aceeasi maniera altfel se va simti deranjat
– daca te intalnesti cu un cuplu, este de preferat sa-i saluti pe ambii in aceeasi forma pentru a nu aparea neintelegeri

serve-champagne-14. Cum servim bautura si mancarea? In conditiile in care la petrecerea unde ati fost invitati va fi bufet suedez, lucrurile stau destul de simplu: paharul se va tine in mana stanga, iar sub veti avea un servetel pe care va veti putea sterge mana dreapta dupa servirea aperitivului; atunci cand veti face cunostinta cu cineva nou, veti avea mana curata. Cantitatea de alcool consumata va trebui sa fie una cat mai rezonabila, mai ales in cazul doamnelor, pentru a evita caderea in ridicol, 2 pahare de vin, sau unul si un cocktail sunt considerate ca fiind mai mult decat suficiente, caci bunele maniere nu trebuie sa ne lipseasca niciodata.

Ana Maria Iancu

(487)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *