Bunele maniere: Telefonul mobil

0

Asa numitele „Bunele maniere” reprezinta, bineinteles, o conventie din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Insa acestea nu sunt nici pe departe un moft al indivizilor, ele reprezinta regulile de buna purtare in societate.

O data cu aparitia pe piata a dispozitivelor de telefonie mobila, acestea au inceput sa dea nastere diverselor probleme de buna purtare. Daca pana acum era deranjant ca unul dintre participantii la conversatie sa-si petreaca timpul cu ochii in telefon, acum problema a luat o cu totul alta nuanta: indivizii refuza involuntar sa mai croseteze discutii pe marginea unui subiect in favoarea ultimelor noutati de pe site-urile de socializare.

dinnerPentru cei care inca mai tin la eticheta si viata sociala, recomandam urmatoarele:
– se va evita folosirea telefoanelor mobile in timpul mesei
– discutiile telefonice sunt recomandate sa le purtam atunci cand nu facem mai multe lucruri in acelasi timp, spre exemplu: nu se va folosi telefonul mobil cand suntem intr-un magazin/spatiu public. Angajarea in discutii cu personalul de serviciu va pune partenerul de discutie intr-o situatie stanjenitoare, la fel si in celalalt caz.
– nu se va vorbi la telefon in mijloacele de transport in comun, nimeni nu este interesat de problemele tale personale.

Uneori suntem absorbiti de discutii uitand sa mai acordam atentie celui prezent in carne si oase, iar apoi ne intrebam unde am gresit. Acestia sunt doar cativa pasi simpli de urmat pentru a ne imbunatati viata sociala.

 

Ana Maria Iancu

(551)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *