Traditii de Craciun in diferite colturi ale lumii

0

Ajunul Craciunului este asteptat cu multa bucurie in suflet de catre toti romanii, insa cum il asteapta si felul in care sarbatoresc locuitorii altor state va spunem noi:

christmasAustralia are privilegiul de a fi printre tarile care sarbatoresc Craciunul inaintea tuturor. Sarbatoarea lor incepe inca din noiembrie, iar colindele se canta pe timpul unor zile caniculare. Data fiind lipsa semineelor, Mosul este nevoit sa lase cadourile sub copacii din curtea fiecaruia.

Cu totii visam la un Craciun ca in filme, iar in America sarbatoarea este celebrata chiar in acea forma de catre toti locuitorii. Colindele rasuna din toate casele, iar membrii familiei stau in jurul mesei asteptandu-l pe „Santa Claus.”

In China aceasta sarbatoare nu este recunoscuta, ea fiind mai mult imprumutata de catre tineri, la fel ca si Sfantul Valentin, gasind, astfel, motive sa ofere cadouri celor dragi.

Spre deosebire de chinezi, locuitorii din Iran refuza ideea de a face cadouri, acestia, in schimb, isi achizitioneaza, personal, haine noi pe care le vor purta in saptamana sarbatoarei de Craciun.

almond-cookiesIn Spania, Craciunul este asteptat cu traditionala prajitura cu migdale, iar copiii primesc cadouri o data cu lasarea serii. Acestia isi lasa la usa ghetutele umplute cu morcovi si paie pentru caii celor Trei Magi. Cel mai indragit mag este Baltazar care vine pe un magar si lasa copiilor dulciuri si jucarii drept recunostinta.

Portughezii sarbatoresc cu gandul la cei dragi care nu le mai sunt alaturi, aducand mai multe tacamuri la cina festiva, invitandu-i pe cei morti sa le fie alaturi.

Ana Maria Iancu

(489)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *