10 Cladiri ciudate ale lumii de care te vei indragosti (II)

0

Alaturi de cele 5 cladiri fabuloase prezentate anterior, adaugam altele 5 pentru a ajunge la 10 cladiri de nota 10!

Crescent Moon Tower
Alaturi de Burj Khalifa si splendidul Mall din Dubai, li se alatura nu de foarte mult timp, o noua cladire impunatoare. Scopul crearii sale este de a demonstra lumii nivelul la care tehnologia acestui stat a ajuns. Crescent Moon Tower este o cladire multifunctionala, de 33 de etaje, creata special pentru activitati recreative.

bavariaaaTurnul Kuchlbauer, Bavaria, Germania
Cladirea se afla sub semnatura marelui arhitect austriac Friedensreich Hundertwasser. Mult prea pasionat de munca sa, Hundertwasser, nu s-a odihnit nicio clipa pana cand nu si-a vazut conceputa lucrarea…pe hartie; arhitectul s-a stins din viata inainte de finalizarea propriu-zisa a cladirii care poate fi vizitata de turisti in Bavaria.

 

 

strawberries-houseCasuta Capsuna, Brazilia
V-ar veni sa credeti ca exista un oras care venereaza un…fruct? Ei bine, chiar exista si se afla in apropierea orasului Porto Alegre, sub denumirea de Bom Principio. Ba mai mult, localnicii au luat lucrurile in serios si chiar daca sunt ridiculizati, acestia au creat o sala de conferinte si cateva birouri chiar in interiorul unei cladiri de forma unei capsuni.

Antilia-MumbaiCea mai scumpa casa din lume, Antilia, India
Aflata sub proprietatea lui Mukesh Ambani, cea mai scumpa casa din lume are 60 de etaje si ofera siguranta, locuitorilor, de a ramane intacta dupa un cutremur de 8 grade pe scara Richter.

Tianzi-1

 

Tianzi Hotel – Hebei Province, China
Construita in anul 2000, cladirea infatiseaza chipul lui Fu, Lu, si Shou, zeii longevitatii, prosperitatii si averii. Multi turisti aleg singuri zona de cazare, daca este posibil, in functie de dorintele fiecaruia.

 

Ana Maria Iancu

(501)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *