Bunele maniere: cum se consuma corect bautura

0

De-a lungul timpului am luat parte la o serie de evenimente mai mult sau mai putin importante si am invatat, printre altele, cum carcotasii abia asteapta sa observe ca ai gresit un detaliu cat de mic pentru a incerca sa te puna intr-o lumina proasta.

Astazi aducem in discutie felul in care se consuma bautura si ce greseli ar trebui evitate pentru a aparea impecabil in fata gazdelor sau a musafirilor.

Iata cateva aspecte de retinut:

cheersCum se tine corect paharul in mana?
1. Daca ai fost servit cu sampanie sau vin, mana ta trebuie sa stea fixata pe piciorul paharului si nicidecum la baza cupei. Mana ta risca sa incalzeasca bautura si sa-i altereze gustul.
2. Daca tu esti gazda, trebuie sa tii cont de faptul ca sticla de vin rosu se va desface cu foarte putin timp inainte de consum. Acesta se va turna cam o treime din pahar, pentru a evita orice fel de accidente, iar paharul va fi tinut la fel cum am mentionat anterior: de picior.
3. Paharul de sampanie se va tine intotdeauna de picior, iar bautura va fi turnata in proportie de trei sferturi comparativ cu dimensiunea paharului.

Cum ciocnim?
In acest moment este foarte important sa privim persoana in ochi. Daca vor ciocni mai multe persoane in acelasi timp este indicat sa privim paharele pentru a evita un accident, insa o data savurata bautura, veti privi doar in paharul dumneavoastra.

Atentie mare la detaliile care fac diferenta! Bunele maniere nu ar trebui sa ne lipseasca vreodata!

Ana Maria Iancu

(1232)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *