Park Plaza Victoria Hotel

0

Park Plaza Victoria Hotel – sau Unde stam la Londra

Parca mi s-a facut dor de Londra, dar acum ma hranesc cu amintirile londoneze. In orice oras ma duc prefer sa stau intr-un loc central si sa bat strazile cu piciorul. E placut sa te conduca cineva cu masina si sa-ti arate cele mai interesante locuri, dat la final eu sint cam confuza si nu plasez locurile in topografia lor reala. Daca merg pe jos observ si alte amanunte ale strazii si ce poate fi mai placut decit sa te odihnesti la o cafenea cascind gura la trecatori ?

Am ales Park Plaza Victoria Hotel dupa ce am tot studiat harta, m-am tot uitat la ce au scris unii si altii pe diverse site-uri, am comparat preturi si puna la urma am facut rezervarea direct pe site-ul hotelului pentru ca era oferta cea mai buna. De multe ori ne facem rezervarile doar de pe site-urile specializate ignorind ofertele directe, ceea ce uneori este o greseala. Merita o privire si oferta lor.

Cind zici Plaza crezi ca te duci la un hotel de felul celui din New York si nu este cazul. Este un hotel de 4 stele situat linga Victoria Station si Buckingham Palacedin citiva pasi ajungi pe Mall la Marble Arch si Oxford Street, dar si pe Piccadilly. Ideea e ca poti ajunge usor cam oriunde, desi Londra nu e tocmai un satuc.

Hotelul e curat, si de curatenie se plinge toata lumea care a stat la Londra. Alt plus este ca are camere neobisnuit de mari pentru un hotel londonez. E adevarat ca este intr-o cladire noua, construita pentru a fi hotel spre sfirstul secolului 20, banuiesc. Oricum noroc cu taximetristul care m-a adus de la Heathrow ca altfel poate nu-l gaseam desi e o cladire inalta.

Primirea a fost calda, cazarea s-a facut repede si mi s-a oferit ajutor la bagaje. In camera, pe ecranul televizorului era un mesaj de bun venit adresat nominal mie de catre directorul hotelului. Toate lucrurile astea marunte conteaza cind ajungi intr-un loc strain.
hotel Londra
Revenind la camera, a fost o sedere placuta, cu mai toate facilitatile. Am avut un birou, am avut si Internet gratuit, era si nelipsitul kit britanic care ii da posibilitatea calatorului sa bea un ceai cind isi doreste (sau o cafea, dar…instant). Baia avea tot ce am avut nevoie, la indemina, desi au fost zile cind camerista mai incurca lucrurile si-mi lasa cite doua sticlute cu balsam, lasindu-ma fara lotiune de corp.Noroc ca sint o calatoare experimentata si-mi car cu mine tot de ce as putea avea nevoie (nu intru in amanunte, dar e cam ca in povestea cu melcul care isi cara casa in spinare). Prosoape din belsug, telefon in baie…

Micul dejun indestulator, cu o cafea cam slabuta. Eu am optat pentru varianta continentala desi mi-am tot propus sa incerc intr-o dimineata  si varianta englezeasca. N-am avut destul curaj numai cind vedeam farfuriile cu cirnati si fasole mi se stringea stomacul. Imi reveneam cu un bol de fructe.

In concluzie recomand hotelul si ii dau 8 puncte (din 10). Daca va duceti pe acolo, lasati-mi un mesaj daca s-a schimbat ceva.

Laura Guţanu

(430)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *