Prizoniera in propria rochie! Scoate-ma de aici!

0

In vastul univers apartinand celui de-al doilea sex, un lucru cert este acela ca, rochia perfecta trebuie sa urmareasca liniile corpului unei femei. In niciun caz corpul femeii nu trebuie sa urmareasca forma rochiei. Incurcarea acestor premise, duce la fenomenul tot mai des intalnit in viata de zi cu zi: fenomenul „sunt prizoniera in propria rochie”.

Daca perfectiunea ramane un ideal,dorinta de „a tinde spre perfectiune” e perfect fezabila. Nu iti lasa liniile si formele trupului sa cada victime unor capricii vestimentare ori a unui trend. Poarta ce te avantajeaza si in primul rand ceea ce te reprezinta.

Pentru a atinge efectul scontat, ne-am gandit la cateva propuneri pentru tine. Este esential tipul de silueta pe care il ai, tocmai de aceea, recomandarile noastre au la baza acest element extrem de important.

Silueta tip clepsidra: am inceput cu sfaturile adresate „celor mai iubite dintre pamanteni”! Detinatoarele acestui tip de corp, sunt cele mai norocoase. Liniile trupului lor se vor armoniza perfect cu orice tip de rochie. Dar daca posesoarele acestui trup vor sa se asigure ca vor atrage toate privirile, pot opta pentru o rochie stilou, care accentueaza armonios soldurile si sanii. De asemenea, sunt recomandate si rochiile lungi, in care talia sa fie marcata de un cordon sau o curea. Indrazneste sa porti si rochii lungi, tip „sirena”, sau cele cu corset. Vor actiona ca „o ultima pensula” data de pictor pe lucrarea finala.

silueta-paraSilueta tip para: dezavantajul acestei siluete este lipsa unui echilibru intre bust si solduri, mai proeminente fiind cele din urma. Pentru ce model de rochie sa optezi in acest caz? Nimic mai simplu! Pentru unul care sa potriveasca echilibrul celor doua parti ale corpului. Poti alege rochii lungi, lejere, iar daca visezi la o rochie mulata,ai grija ca aceasta sa fie drapata in zona taliei, pentru a masca proeminenta soldurilor. Extrem de important in acest caz este ce purtam de la brau in sus. Putem opta pentru un decolteu in V sau un corset cu efect de push-up, pentru a balansa situatia. Poarta cu incredere materiale fluide,voaluri care „sa curga” in maniera eleganta peste trupul tau.

Silueta tip mar: e o silueta problematica intr-adevar, dar s-a gasit inca problema care sa ramana nesolutionata de o femeie? Daca trupul tau are un aspect oval, rotunjit, ascunde zona problematica,respectiv cea a abdomenului, sub materiale fluide, care nu ating corpul, pentru a creea iluzia de continuitate. Poti opta pentru decolteuri adanci, e vital ca o femeie sa stie sa-si valorifice atuurile. Iar posesoarele acestui tip de silueta, detin in genere, un bust minunat. E foarte important ca rochiile purtate sa aiba cordonul sau cureaua potrivite imediat sub zona bustului si nu in talie, ca in cazul siluetei tip clepsidra.

Daca ai o silueta dreapta, tip androgin, poarta rochii realizate din materiale fluide, cu volum, gen empire, cu volane sau elemente supradimensionale in zona pieptului ori a umerilor. Silueta diamant, desi pare usor dificila, nu reprezinta un capat de lume pentru nicio femeie. Detinatoarele acestei forme, pot alege sa straluceasca in rochii care sa ascunda zona pronuntata a abdomenului.In acest caz, mergeti la sigur alegand sa purtati o rochie maxi, care va va echilibra perfect proportiile. Alegeti tocuri inalte, pentru a creea efectul de „alungire”. Asa va veti armoniza perfect trupul.

Roxana-Maria Din

(577)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *