Scoala de vara-Festivalul de film istoric de la Rasnov

0

Pe parcursul desfasurarii celei de-a 6-a editii a Festivalului de la Rasnov, Primaria orasului, impreuna cu Institutul European pentru Itinerare Culturale si Asociatia Mioritics au organizat o scoala de vara pentru studentii si masteranzii pasionati de istorie si nu numai.

La evenimente au luat parte Theodor Paleologu (eseist si diplomat roman) cu Roata rosie de Aleksandr Soljenitin, Cosmin Budeanca (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc) cu tema “Memoria unei revolutii”, actorul Ion Caramitru – Rezistenta prin cultura. In ultima zi a evenimentului, mai precis astazi, 9 august 2014, vor fi prezenti Liviu Tofan, de la Institutul Roman pentru Istorie Recenta, Jan Gabor (Ambasador Slovacia) impreuna cu Jiří Šitler (Ambasador Republica Ceha) avand ca tema Experimentul Cehoslovacia, programul finalizandu-se cu Jan Rydel de la European Network Remembrance and Solidarity.
Rasnovul, tradus din germana veche ca fiind „lunca de trestii a lui Rozen“, gazduieste publicul indiferent de etnie, sex, rasa, statut social, orientare sexuala sau dizabilitati, promovand egalitatea intre oameni si incurajandu-i pe acestia sa ia parte la un eveniment gratuit, singurul criteriu de departajare din cadrul festivalului ar putea fi limita locurilor disponibile.
Orasul Rasnov este de-a lungul anului gazda multor spectacole de natura culturala, precum: Festivalul International de Reconstituire Istorica sau Festivalul Science & Fiction. Festivalul de Film Istoric contribuie an de an la impunerea orașului Rasnov la statutul de capitala a filmului istoric romanesc; editia de debut fiind in anul 2009.

(254)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *