Festivalul de Film Istoric de la Râșnov

0

Mai sunt doua zile pana la incheierea Festivalului de la Rasnov, inceput pe data de 1 august la care au fost prezente nume mari ale muzicii romanesti; printre acestia s-au numarat: Ozana Barabancea, Trupa Byron, Fanfara Armatei Libaneze, iar lista poate continua cu nume sonore care au incantat publicul prezent. Festivalul de Film Istoric a ajuns la editia cu nr.6.

Evenimentele se tin lant pana la inchidere, astfel ca in aceasta seara vor concerta, de la orele 20:00, ioan-gyuri-pascuin Gradina Cetatii Rasnov: Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, o formatie cu o activitate neintrerupta de 22 de ani, care imbina diferite stiluri muzicale de la reggae, blues, country pana la rock.

Sambata, de la orele 18:00, la Biserica Evanghelica din Rasnov, va fi prezent ansamblul Section Aurea, care debuteaza la Rasnov cu ocazia acestui concert, cuprinzand piese muzicale din epoca Barocului tarziu. Instrumentele folosite (flaute drepte, viola da gamba şi clavecin) sunt tot de epoca (insa replici fidele ale instrumentelor originale), inclusiv acordajul baroc. Elementul inedit al acestui program este reprezentat de trei dintre cele sapte piese prezentate. Acestea provin din manuscrise autohtone din zona Brasovului, care inscriu acest concert in cadrul temei permanente a festivalului, Transilvania.
Tot in data de 9 august, in Gradina Cetatii de la Rasnov, de la orele 19:30, asistam la concertul trupei Celelalte Cuvinte, o legenda a muzicii rock romanesti.

Duminica, 10 august, este destinata inchiderii, astfel ca de la orele 18:00, la Cinematograful “Amza Pellea” din Rasnov, avem ocazia de a lua parte la o Proiectie de fotografii si Improvizatie live. Evenimentul consta intr-un spectacol de proiectii de fotografii si improvizatie live a trupei Junetrip, din Cluj. Fotografiile expun imagini cu ceea ce a mai ramas din Geamana, satul marcat de exploatarea de cupru de la Rosia Poieni. Meritele ii revin fotografului Dan Tautan, surprinzand intr-o maniera cat mai aproape de adevar un sat distrus de mana omului.
De la orele 20:00 The Flamenco Thief, de provenienta din Marea Britanie, va incanta publicul cu acordurile sale de flamenco, promitand un spectacol pe cinste.
In cazul in care nu ati fost curiosi pana acum sa vizitati Rasnovul, sau nu aveti alte planuri pentru acest weekend, noi va promitem o relaxare ca la carte!

Ana Maria Iancu

(345)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *