Top 5 festivaluri mondiale

0

Par ireale, parca rupte din filmele pe care le vizionam in serile in care cautam relaxarea deplina alaturi de cineva drag, sau chiar simtindu-ne confortabil cu noi insine, insa, ne-am gandit vreodata ca multe dintre aceste festivaluri despre care se scrie si aude peste tot, sunt mai aproape de noi de cat ne-am imaginat? Deseori o vacanta pe litoralul romanesc sau la munte se poate dovedi cu mult mai costisitoare decat cateva zile petrecute in inima celor mai faimoase evenimente ale lumii. Pentru inspiratie noi v-am pregatit Top 5 festivaluri mondiale

1. Pe locul intai se afla fascinantul Carnaval de la Rio, considerat ca fiind cel mai mare carnaval din lume, paradele antreneaza in ritmurile latino sute de mii de turisti petrecareti. Istoria spune despre acest carnaval ca pana sa se ajunga la forma zilelor noastre, populatia saraca a trebuit sa-si Festivals of Francemanifeste dorinta de a sarbatori astfel, deseori chiar sa se rascoale impotriva autoritatilor, pentru ca miscarea lor sa fie recunoscuta ca una traditionala, catalogata ca fiind o expresie a culturii. Considerata o miscare ce-si are originile in sufletul comunitatilor de negri, sclavii primeau 3 zile libere pe perioada desfasurarii festivalului. Chiar si astazi, comunitatile de negri sunt cele mai atent implicate grupuri, atat in pregatirile de dinainte de Carnaval, cat si pe parcursul acestuia.

2. Pe locul doi pozitionam un festival European, Oktoberfest din Munchen, Germania. Festivalul isi are originile in sarbatorirea casatoriei printului Ludovic I al Bavariei cu printesa Therese von Hildburghausen. Anual festivalul asteapta 6.000.000 de vizitatori, iar o replica extrem de reusita a acestui festival o putem intalni anual in orasul Sibiu, sub numele de Cibinfest, organizat in Piata Mare a orasului pentru vizitatorii dorinici sa resimta aerul occidental.
Orchestra

3. Festivalul International de Muzica “George Enescu” a fost inclus in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica organizate in Europa. Pentru pasionatii care nu-si pot permite achizitionarea unui bilet la festival, exista posibilitatea de a viziona concertele pe calculator, in confortul propriei case.

4. Tot in frumoasa Europa ne putem bucura in perioada februarie-martie, de vestitul Carnaval de la Venetia. Strazile Italiei sunt asaltate de vizitatori cu masti colorate si stralucitoare, accesorizate cu pene sau nu, purtand costume exceptionale. Istoria carnavalului venetian incepe in 1162 si continua pana in zilele noastre, Biserica Catolica incercand din rasputeri sa aduca festivalul inapoi la limitele religioase, fapt ce a esuat lamentabil. Festivitatile de deschidere precum si cele de inchidere ale festivalului sunt cele mai apreciate si indragite de catre turisti. Momentul de deschidere fiind reprezentat de „Zborul ingerului”, o traditie foarte veche, care aduna o multime impresionanta in Piata San Marco.

5. Cel mai spectaculos si popular festival al momentului este Tomorrowland. Acesta are loc in fiecare an in Belgia, fiind asaltat mai ales de tineri din toate colturile lumii care vin pentru a petrece festival-australiacateva zile de neuitat pe aceste meleaguri. Festivalul promoveaza muzica electronica, iar istoria lui nu este foarte veche, primul festival organizat a fost in 2005 cand a avut un succes neasteptat.

Ana Maria Iancu

(444)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *