Agueda orasul umbrelelor

0

Agueda, orasul plin de viata al Portugaliei, atrage din ce in ce mai multi turisti. Iubitorii de culoare si inedit sunt invitati sa viziteze strazile orasului devenit celebru pentru multitudinea de culori ce se aliniaza in zare. Situat in regiunea litoralului Beira, orasul se afla la 240 de kilometri distanta de Lisabona si 72 de kilometri de Oporto.

aguedaAgueda este cunoscut in randul populatiei ca fiind un oras extrem de important din punct de vedere economic, asigurand locuri de munca pentru mai bine de 80% din populatia sa, datorita industriei foarte dezvoltate.
Pentru vara aceasta locuitorii au pregatit o surpriza deosebita turistilor: in urma festivalului de arta Agitagueda, in care strazile au fost impodobite cu umbrele multicolore oferind trecatorilor o incantare vizuala, multa racoare si umbra pentru zilele toride ce se anuntau pe parcursul evenimentului, studioul de design Ivo Tavares a ales sa transforme astfel strazile orasului intr-o experienta nemaintalnita. Astfel ca, in urma avalansei de feedback-uri pozitive, atat localnicii cat si turistii veniti intr-un numar cat mai mare se pot bucura vara aceasta de o priveliste plina de culoare si buna dispozitie pe toate strazile orasului pana la sfarsitul sezonului estival.

agueda-umbreleRetelele de socializare au fost luate cu asalt de fotografii curiosi din toate colturile lumii care s-au intrecut in a prezenta feeria de pe strazile orasului prin intermediul creatiilor care mai de care mai artistice.
Se zvoneste faptul ca anul urmator Londra va imprumuta ideea portughezilor pentru a decora cateva din strazile principale, aducand culoare chiar si in cele mai ploioase zile.

Insa de data aceasta romanii au imprumutat cu rapiditate ideea localnicilor din Agueda, astfel ca in perioada 6-15 iunie, timisorenii au avut ocazia sa se transpuna partial in decorul portughez datorita Festivalului Artelor Timisorene, in care strada Alba Iulia a fost decorata cu 500 de astfel de umbrele, menite sa revitalizeze spatiul cultural. Localnicii au fost incantati de atmosfera umbrelelor plutitoare, fiind incarcati cu energie pozitiva datorita jocurilor de umbre si lumina calda.

Ana Maria Iancu

(531)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *