Sibiul se muta la Bucuresti

0

Pe 15 aprilie s-a inaugurat deschiderea Amabasadei Culturale a Sibiului la Bucuresti, in prezenta primarului Klauss Johannis si in acelasi timp ambasador al noii institutii.

Scopul infiintarii unui asemenea centru a fost acela de informare a bucurestenilor si nu numai, despre evenimentele culturale ce se vor petrece in orasul care, in 2007 a fost Capitala Europeana a culturii. Bucureştenii vor putea gasi în cadrul Ambasadei Culturale a Sibiului la Bucureşti informaţii despre programul evenimentelor din cadrul platformei SIBIU SMART 2013. Vor putea participa la preview-uri ale celor mai importante evenimente culturale care vor avea loc anul acesta în Sibiu. Agenda culturală a Si­biului conţine anul acesta 78 de evenimente, printre care se numara concerte de muzica rock, clasica, jazz si numeroase expozitii de arta. Noua amabasada este situata pe strada Stirbei Voda, 104-106, unde se alfa The Institute Cafe.

In ultimii zece ani, orasul Sibiu a devenit una distre cele mai apreciate atractii turistice. Conform comunicatelor de presa din partea primariei Sibiu, numarul turistilor este in continua crestere din 2007 cand alaturi de Luxembourg, Sibiul a reprezentat cultura in Europa.

15 aprilie a fost o zi a inaugurarilor la Bucuresti. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a asistat la inaugurarea Pietei Francofoniei la Bucuresti. Astfel Bucuresti-ul devine singura capitala europeana ce detine o piata dedicata francofoniei.Pentru a ne dovedi inca o data apartenenta noastra la familia francofona, careia îi apartinem, de facto, de 150 de ani, iar institutional, de la 20 martie 1993″, a declarat Sorin Oprescu. Cu acelasi prilej, Oprescu a amintit cateva nume de „titani ai gandirii si spiritului romanesc” care, in opinia lui, ar trebui sapate pe soclul monumentului dezvelit în Piata Francofoniei, printre care Constantin Brancusi, Emil Cioran, Elvira Popescu si Nicolae Paulescu.(mediafax)

Piata Francofoniei este situata pe bulevardul Liberatii, pe partea dreapta a Casei Poporului. Piata a fost deschisa de primarul Sorin Oprescu, ministrul Titus Corlatean, in prezenta diplomatilor acreditati la Bucuresti, Pierre de Cocatrix-reprezentant al Francofonilor, Abdou Diouf precum si numeroase personalitati si jurnalisti.

Evenimentul este o prima parte a celebrarilor viitoare, ce vor avea loc cu ocazia implinirii a 20 de ani de cand Romania este membru al Organizatiei Internationale a Francofonilor.

(324)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *