Vegetarienii trăiesc mai mult

0

Vegetarienii trăiesc mai mult

S-a decis, s-a demonstrat negru pe alb în această săptămână că cei care nu consumă carne deloc și sunt vegetarieni au o viață mai lungă decât cei care sunt carnivori.

Cercetătorii de la o universitate de prestigiu din California au studiat circa 70.000 de oameni, toți membrii ai Bisercii Adventiste. Aceștia sunt încurajați de către Biserica Adventistă să nu consume carne și astfel au o dieta strict vegetariană de aproximativ 6 ani.

Rezultatul studiului este dovada de necontestat că ne e mai bună și mai lungă viața fără carne: 12% mai puține decesuri printre consumatorii exclusiv de legume comparativ cu cei care au carnea ca aliment principal.Cu siguranță ați auzit și de rezultatele altor studii care sunt suficient de relevante astfel încât să vă determine să renunțați la carne, însă acest sudiu a scos în evidență că vegetarienii nu au prezentat simptome ale bolilor frecvente precum: diabet, insuficiență cardiacă și cele “dedicate” rinichilor.

Viața prelungită se pare că nu are legătură cu nr. de calorii consumate ci cu efectele benefice ale legumelor și plantelor și cu lipsa metabilizării substanțelor din carne.Acest studiu a scos în evidență că efectele unei diete vegetariene este mai prielnică bărbaților, deoarece acestora le-a scăzut considerabil riscul de a face infarct.Dacă tot am stabilit că e de bine să consumăm cât mai multe fructe și legume, mai mult decât atât, să renunțăm chiar și la carne pentru a ne prelungi și îmbunătăți traiul, am aflat și ce ulei și de ce trebui să consumăm pentru a rămâne în trendul sănătos.

Conform studiilor un om consumă în medie 3 linguri de ulei zilnic, fie că este el de floarea soarelui, rapiță, soia sau porumb. Și țin să vă anunț că nu e rău, s-a demonstrat cu ani în urmă că uleiul este sursa cea mai importantă de acid linoleic-un nutrient esențial pentru corpul uman. Se cunoaște încă din 1970 că acidul cu pricina reglează nivelul colesterolului și ajută la scăderea riscului apariției bolilor de inimă.

Acidul linoleic este un acid gras de tip omega 6 și reprezintă un component principal în mai mult de 50% din uleiurile vegetale.Recomandarea cercetătorilor, pentru a ne asigura nivelul de acizi grași necesari unui organism sănătos, este să consumăm între 2-4 linguri de ulei zilnic. Important este cât este de rafinat și prelucrat  uleiul pe care alegem să-l consumăm, pentru a ne fi cu adevărat util.

Sos-ul de soia

S-a înregistrat zilele trecute un caz de coma neîntâlnit până acum, motiv pentru care a fost dezbătut îndelung. Un tânăr de 19 ani a băut o cantitate aproape letală de sos de soia. Dacă vă întrebați cum poate sosul de soia să devină “otravă” pentru corp, amintiți-vă căt este de sărat. Doctorii au detaliat cazul și au oferit detalii jurnaliștilor spunându-le că prin consumarea unei cantități exagerate de sos de soia, tânărul a ridicat nivelul de sodium din organism. Sarea absoarbe extrem de rapid apa și astfel creează dezmembrarea și moartea celulelor. Băiatul de 19 ani a scăpat miraculous fără nicio dereglare a principalelor glande dar mai ales a celulelor neuronale.

Miruna Pop

(663)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *