10 restaurante altfel

12 views
0

Romanii sunt gurmanzi prin definitie, ne place sa mancam si uneori stim sa si apreciem, motiv pentru care venim cu o propunere de 10 restaurante altfel din intreaga lume.

Restaurantul cascada (Filipine)

Situat in provincia Quezon din Filipine, Villa Escudero este un complex atipic. Atipic in primul rand prin locul unde este asezat, prin c amerele exotice si nu numai. Restaurantul aflat in complex, poarta numele de ” Restaurantul Cascada” si este cel care a adus faima internationala la Villa Escudero. Sa te bucuri de un pranz la poalele unei cascade nu e o experienta usor de uitat. Turistii sunt invitati sa se descalte pentru a se bucura din plin de beneficiile naturii. Situat chiar la poalele Labasin Falls, acest loc special invita clientii sa guste mancaruri populare filipineze in timp ce apa de izvor proaspata cade peste si sub picioarele lor. După cum vă puteți imagina, nu e nici pe departe la fel de impresionanta ca Niagara, dar vizitatorii care nu tin sa-si pastreze hainele uscate pot sta chiar sub cascada pentru a-si face poze.

Restaurantul plutitor (Suedia)

Salt &Sill este un slep minimalist cu 23 de camere, care serveste ca un restaurant cu fructe de mare, specializat in hering si produse locale proaspete. Toate cele 23 de camere au propriile zone de relaxare in aer liber, dar suita hotelului unic are un beneficiu extra-ispititor: un acoperis privat cu jacuzzi. Locul de amplasare a hotelului pe malul lacului, de altfel, nu este un truc: terenul aferent pur si simplu nu putea fi folosit in alte scopuri.

Restaurantul mina (Finlanda)

Daca doriti sa luati masa in oras si in acelasi timp sa aveti parte de o experienta placuta va recomandam sa mergeti la restaurantul mina din Finlanda. Acesta este amplasat la 80 de metri sub pamant intr-o mina veche de 150 de ani.  Si asta nu e tot, seara, invitatii restaurantului pot vizita o pestera ce se afla la o adancime de 350 de metri, coborarea facandu-se cu ajutorul lifturilor. Nu pare ca adancimea sa-i sperie pe clienti, deoarece toate cel 64 de locuri au fost rezervate in totalitate atunci cand a inceput experimentul de gatit in subteran. O seara petrecuta in „centrul pamantului” la „ Muru” , costa cel putin 128 de euro/ persoana, pretul incluzand si transportul pana la „mina de bucate”  din centru orasului Helsinki si inapoi.

Restaurantul Banca Vault (Colorado, SUA)

Situat in cladirea Bancii Nationale din vechiul Denver, restaurantul Lumea Veche ofera mese in cabine private ce erau o data utilizate de clientii bancilor pentru a-si controla seif-urile. Puteti experimenta cateva dintre cele mai romantice mese din Denver in seiful vechi de 100 de ani. In plus, puteti vizita crama de vin situata la 35 de metri sub pamant, ce se afla in fostul seif de numerar. Daca vreti sa retraiti momentele din Bonnie si Clyde, trebuie sa consumati macar un pranz in celebrul restaurant.

Restaurantul pestera (Africa)

Ce parere ai avea sa iei masa intr-o pestera cu stalactite ce ”se uita la tine”, inconjurat de ziduri incorporate cu scoici fosile? Suna interesant, nu? In cazul in care va atrage, mergeti la restaurantul pestera Ali Barbour`s din Diani Beach, la sud de Mombasa. Aceste pesteri s-au format in calcare de corali cu peste o jumatate de milion de ani in urma si au fost treptat modificate prin actiunea mareei, impreuna cu asistenta lui George Barbour, proprietarul terenului unde sunt localizate pesterile. Intrarea in complexul de pesteri este o zona de bar acoperit cu ramuri de palmieri care se intind pana la acoperis.

Cel mai mic restaurant din lume (Italia)

Doar pentru doi” este cel mai mic restaurant din lume: are o singura masa. Doar doua persoane pe noapte sunt tratate intr-o sarbatoare italiana opulenta. Personalul nu zaboveste si vin la masa doar chemati cu un clopotel. Tin cont chiar si de cereri speciale, cum ar fi un show privat de artificii sau sofer, daca este nevoie. Pretul pentru o masa este astronomic, acesta incepand de la 250 de euro / persoana.

Restaurantul din carton (Taiwan)

Cu siguranta nu ati mai vazut asa ceva pana acum, pana la restaurantul de carton King. Cu exceptia produselor alimentare, chelneri si unele tacamuri, totul din interiorul acestui loc este facut din carton si hartie.  Pare aproape imposibil, dar  se sta pe scaune de carton, se mananca si se bea din recipiente facute din hartie, toate acestea la o masa din carton. Cel mai grozav lucru al acestui restaurant este ca daca ceva se rupe sau se deterioreaza, se poate recicla. Mancarea din punct de vedere pecuniar, este medie, dar asta este de asteptat avand in vedere locul uimitor in care este servita.

Restaurantul  Muvbox (Canada)

Ascuns intr-un colt in portul vechi din Montreal, Muvbox este un restaurant portabil alimentat cu panouri solare care se desfasoara dintr-o forma dreptunghiulara intr-o cafenea moderna, eleganta, cu mese in aer liber si un baldachin. Daniel Noiseux, proprietarul restaurantelor Pizzalolle Montreal a montat o bucatarie si 28 de locuri pentru relaxare intr-un container de transport maritim standard, cu o podea facuta din avelope reciclate. Aici se pot servi alimente proaspete si specialitati gastronomice locale.

Restaurantul maimuta (Japonia)

Daca vei ajunge vreodata in Utsunomiya la restaurantul KayabukyiaTavern, vei fi uimit sa vezi ca esti servit la masa de un altfel de ospatar, tot cu uniforma, dar cu chef de joaca si cu multa blanita. Cele doua maimute. Fuku-chan si Yat-chan, s-au transformat din animale de companie in angajati ai localului muncind doua ore pe zi (asta deoarece se tine cont de legile japoneze privind animalele). Maimutele au o vechime de 2 ani in restaurant si au invatat sa serveasca la mese privindu-l pe Otsuka (proprietarul localului) cum o face. Restaurantul a devenit o atractie internationala din 2008 cand au aparut mai multe filmulete si stiri despre acesta.

Restaurantul avion (Anglia)

Daca ti-ai dorit vreodata sa iei masa la bordul unui avion care nu zboara, acum ai ocazia. Daca vei merge in Mare Britanie , vei putea manca intr-un restaurant situat in interiorul unei aeronave Douglas DC6. Cu un bar complet functional la bord, vizitatorii se pot bucura de bere la halba, vinuri si mancare ce nu au preturi ce duc pana la cer.

Arina Wiszel

(430)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *