Adevarat sau fals?

0

Din ciclul nu stiati si noi am aflat va mai aducem cateva indicii legate de obiceiuri sanatoase sau nu. Pentru a ne confirma curiozitati apelam la medici, nutritionisti, antrenori sportivi si alti specialisti..depinde de intrebare/curiozitate. Ce e adevarat sau fals vedem mai jos.

banane1.Cum tratam mahmureala?

Mahmureala este starea aceea de dupa o noapte in care ficatul a fost invadat de o ploaie cu multe grade si nu a reusit sa-i faca fata. Ca sa va usurati ziua, dupa aceasta „ploaie alcoolica” trebuie sa consumati potasiu, pe care il gasiti in banane si in apa de cocos. Consumul de alimente ce contin potasiu are rolul sa inlocuiasca electroliti care s-au pierdut cu consumul alcoolului.

ardeiul-gras-rosu2. De unde va luati vitamina C?

Daca va aflati inca la stadiul in care va preluati sursa cea mai importanta de vitamina C din portocale, va spun ca stiinta a evoluat si ca studiile au descoperit ca un consum (aproximativ o cana) de ardei rosu ,nepreparat termic, va va asigura 190mg de vitamina C, aproximativ de doua ori mai multa cantitate decat intr-o portocala.

3. Consumul de ibuprofen ajuta inaintea antrenamentelor fizice?

Ibuprofenul are rolul de a scadea intensitatea durerilor inflamatorii cauzate de rani si menstruale. Luat inainte de antrenament poate, prin efectul analgezic, sa creeze senzatia de relaxare a muschilor, sa intarzie efectul de febra musculara. Dar nu e o solutie optima pentru organism, deoarece cercetatorii au demonstrat ca dupa un consum constant de ibuprofen s-au semnalat cazuri in care sportivii nu au putut observa cand a aparut inflamarea reala a muschilor si nu s-au putut trata la timp. Pentru ca aceasta substanta anuleaza durere, nu stim daca ne confruntam doar cu o febra musculara sau intindere sau celulele muschilor sunt afectati. Deci nu este o solutie pe termen lung, e important sa fim atenti la modificarile corpului dupa efort fizic, pentru a putea contracara afectiuni serioase.

yoga4. Yoga da? sau nu?

Universitatea din Illinois a trimis un comunicat prin care se specifica ce beneficii are yoga asupra organismului. Cercetatorii spun ca dupa practicarea unei sesiuni de yoga se observa clare imbunatatiri ale sistemului nervos; acuratete si viteza sunt cuvintele cheie in studiul americanilor si se refera la capacitatile creierului dupa practicarea a 20 de minute de yoga.

Specialistii in fitness spun ca pozitiile adoptate si practicate de yoga ajuta corpul sa devina flexibil, musculatura se intareste si respiratia se regleaza. Yoga vine in completarea antrenamentelor de rezistenta sau cardio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA5. Tocurile afecteaza grav sanatatii?

Platformele uriase ce au devenit la moda in ultima perioada e clar ca sunt preferatele tuturor ( si a barbatilor pentru ca le place sa se holbeze la picioare interminabile). Platformele adauga centimetri buni trupului dar conform studiilor afecteaza sanatatea. Ultimul studiu pe aceasta tema releva ca 90% dintre purtatoarele de tocuri si platforme enorme sufera de artrita si contractari ale muschilor de determina aparitia varicelor. Toate acestea doar pentru ca se face un abuz din purtarea acestor incaltari. Tot studiul indeamna doamnele sa gaseasca un echilibru in folosirea pantofilor cu toc si a celor cu talpa joasa.

Suficient pentru moment zic. Ce am invatat nou? Ca pantofii trebuie echilibrati, ca durerea e buna, sa mancam ardei in loc de portocale, dupa alcool mult sunt bune bananele si yoga e perfecta in orice pozitie.

Raluca Faibiș

(495)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *