Audrey Hepburn: copilaria chinuitoare a unei vedete de la Hollywood

0

Stilata si eleganta, Audrey Hepburn este si astazi un nume sonor in cinematografia universala, dar si un model pentru tinerele femei din intreaga lume.

audrey-hepburn-matureGratia si naturaletea, de care aceasta dadea dovada, au facut-o celebra. Nimeni nu ar ghici ca aceasta minunata figura, cu delicatetea unei lebede a suferit chinuri groaznice ale foametei in copilarie. Dimensiunile sale perfecte, in ciuda consumului excesiv de ciocolata, se „datorau” subnutritiei din perioada copilariei. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Audrey Hepburn, pe atunci in varsta de doar 9 ani, impreuna cu mama sa, locuiau in Olanda. In aceasta perioada, hrana incepuse sa se gaseasca din ce in ce mai greu, ajungand ca cele doua sa sufere de malnutritie, anemie si probleme respiratorii. Abia cand a ajuns la varsta de 16 ani, UNICEF, a ajutat-o atat pe ea cat si multi alti tineri infometati pentru a depasi aceasta perioada critica din viata lor. La sfarsitul razboiului, tanara cantarea nici mai mult nici mai putin de 30 de kilograme; o adevarata catastrofa pentru sanatate.

Luca Dotti, fiul actritei, povesteste in cartea Memories of My Mother’s Kitchen, despre greutatile prin care mama sa a trecut pe cand era doar o copila, precum si multe alte amintiri din bucataria acesteia.

Ulterior, Audrey a devenit o gurmanda in adevaratul sens al cuvantului, rasfatandu-si familia cu delicii extraordinare. Ajunsa la maturitate, actrita a sprijinit cat a putut diverse asociatii, conducand o multime de actiuni caritabile, in special cele ce aveau legatura cu hranirea tinerilor.

Audrey Hepburn ramane si astazi un exemplu concret al omului bland si bun care nu a uitat niciodata de unde a plecat.

Ana Maria Iancu

(574)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *