Buturuga mică răstoarnă soacra mare

0

Buturuga mică răstoarnă soacra mare – Era o seară frumoasă de primăvară, când păsărelele ciripeau pe ramuri și Marian, puternic ofensat de un coniac ostil, care-i intrase-n sânge aparent prin efracție, ciripea în urechiușa Mihaelei: vrei să fii soția mea? Ea a spus ”Da” de când a auzit litera țî, iar el știa ce va răspunde ea de când a rostit litera vî. Deci totul era o formalitate la fel de parfumată ca pomișorii și beția din decor.

A doua zi, și-au adunat amândoi celularele de pe unde le aruncaseră soarta și ispita – al lui, încă mai sufla pe gresia din baie, al ei era în coșul cu rufe murdare. Și-au sunat părinții, să le strice z… ăsta, să le aducă vestea bună că se căsătoresc.

Cu toții au reacționat superb. Mama ei a opinat, amabilă, că Marian i-a trecurat ceva în șnaps fiică-sii și se mira sincer că, atunci când i-a cerut mâna, ea nu și-a tăiat-o cu drujba, ca să i-o acorde la propriu. Mama lui a fost de părere că mai întâi are nevoie de un antinevralgic mic și trei tequile mari, după aceea va fi aptă de breaking news. După ce și-a administrat acest tratament de urgență, l-a sunat din nou pe fiu-său, ca să-i spună că probabil e născut dintr-o aventură pe care a avut-o ea cu un idiot frumos, înainte de a-l cunoaște pe onoratul soț, altfel nu-și explică această… cum să-i spună ea… imbecilitate de a te însura cu prima venită și îmbătată.

verigheteCuscrii s-au întâlnit festiv, cu ocazia unei sărbători legale, când și-au adresat remarci ilegale. Ai lui erau snobi și înțepați de moftul Țețe. Li s-a părut oarecum bizar că părinții Mihaelei au numai patru camere, puteau să jure că azi construiesc ăștia apartamente cu zece odăi și patru băi. Mă rog, atmosfera a fost cordială, soacra mică a fost foarte drăguță. I-a spus soacrei mari: dacă erai cu opt ani mai tânără, ai fi arătat exact ca Maria Ciobanu, ceea ce e absolut minunat, nu? Marian avea culoarea gemului de prune, iar Mihaela râdea pe fond nervos, soacra mare a înșfăcat sticla de whiskey ca pe baionetă și-a luptat până la final, până la ultima picătură de vlagă și băuturică.

Mama fetei a fost impresionată până la lacrimi când mama băiatului i-a spus că tatăl băiatului ține cu altă echipă de fotbal decât tatăl fetei. Așa că vor avea o viață înainte să se certe pe șmenurile din campionat, ce distractiv va fi…

Apoi, când nimeni nu se mai aștepta, soacra mică a declarat că ea și soțul ei sunt vegetarieni, ecologiști și încă ceva (uitase ce). Ba mai mult, condamnă la scenă deschisă oamenii care poartă blănuri naturale, sub genericul ”câte nurci au fost nevoite să crape ca să porți tu căciula aia?”. Soacra mare deținea un guleraș de vulpe polară și a fost foarte ofensată. A replicat că, în cazul ei, a murit numai o vulpe. Nu ca în cazul celor care se îmbracă în animale mici, când trebuie să ucizi cu sânge rece vreo unșpe exemplare ca să-ți faci o amărâtă de manșetă.

 Simona Catrina

(1227)

About author

Simona Catrina

“Andiamo” impreuna cu Alice Nastate Buciuta, “Codul nebunelor maniere”, “Sex in (per)versiune clasica” si nenumarate articole si editoriale, reprezinta cu adevarat cv-ul Simonei Catrina. Este savuroasa, chiar daca este mahnita sau vesela; are abilitatea condeiului si un fin simt al umorului. A plecat, s-a intors, s-a suparat pe Romania, pe barbati si de multe ori si pe femei, a sperat, si-a dorit, cel mai simplu de spus ar fi ca: a trait… intens. Important este ca a revenit, ca este in continua verva si ca urmeaza sa aseze km de cuvinte, atat de firesc in pagina.

Your email address will not be published. Required fields are marked *