Calatorie pe canale

0

Canalul Dunare-Marea Neagra, Romania

Canalul a fost finalizat in anul 1984 si are o lungime de 95,6 km (ramura principala ce masoara 64.4 km lungime si ramura de nord cu lungimea de 31.2). Acesta leaga porturile Cernavoda si Constanta. Canalul joaca un rol important in caile navigabile europene dintre Marea Neagra si Marea Nordului, astfel ca marfurile din Australia si Orientul Indepartata ce sunt destinate Europei Centrale  isi scurteaza drumul cu 4000 de kilometric folosind aceasta ruta. De asemenea, canalul este si parte a bogatului eco sistem din zona deltei Dunarii, camin pentru pelicani, batlani, egrete si alte 300 de specii de pasari.

canalul-panamaCanalul Panama,Panama

Canalul a fost deschis in anul 1914 si se estimeaza ca pe toata perioada in care s-a lucrat la acesta, au murit in jur de 27.500 de muncitori din cauza malariei,febrei galbene si enormele alunecari de teren. Constructia canalului a avut si are un rol foarte important asupra navigatiei, deoarece acesta leaga oaceanul Atlantic de cel Pacific, astfel navele nu mai sunt nevoite sa mai mearga pe periculosul drum din Trecerea Drake si Capul Horn.

Canalul Marea Alba –Marea Baltica, Rusia

Marea Alba – o prelungire a Oceanului Arctic pe coasta de nord-vest a Rusiei – este legata de Marea Baltica printr-un sistem de canale de 225 de kilometri, care ajunge in Sankt Petersburg. A fost construit  in anii 1930 de catre detinuti, cu lopeti si cazmale. In aceatsa plimbare, treceti pe langa sate traditionale si vechi capele de lemn.

Copenhaga, Danemarca

Puteti calatori in jurul orasului Copenhaga la bordul vaporaselor ce traverseaza principalale canale.  Unele rute va ofera posibilitatea de a admira  statuia Micii Sirene. Vaporasele circula pe tot parcursul anului, vara neavand acoperis, iar iarna acoperis de sticla.

Canalele New York State, New York

Canalele ce leaga Albany de Buffalo au fost construite la mijlocul secolului XIX si totalizeaza 843 de kilometri de cai navigabile si cheiuri. Daca doriti  sa navigati, puteti inchiria o barca si sa va plimbati singuri sau puteti sa angajati un carmaci.

canale-amsterdamAmsterdam, Olanda

Fie ca alegeti  sa calatoriti la bordul unui vas turistic de croaziera,ca va cazati la un hotel pe apa, ca luati cina la bordul unei ambarcatiuni sau ca pedalati pe canale cu hidrobicicleta veti avea parte de aceleasi peisaje mirifice, copaci aplecati deasupra apei, poduri joase si vechi case ce marginesc principalele canale din Amsterdam.

Canalul Manecii-Mediterana, Franta

Franta este traversata de la nord la sud de o retea de canale ce masoara 8050 de kilometri.  Daca porniti intr-o excursie, va puteti opri oriunde pentru a vizita orasele si satele de acolo, de asemenea puteti  ancora in unul din oraselele din sud pentru a gusta mancarurile si vinurile locale.

Canalele din Brandenburg, Germania

Seria de lacuri dintre Berlin si Marea Baltica sunt legate intre ele prin mai multe canale ce traverseaza mirificele peisaje presarate cu castele si orase vechi. Aproape in fiecare zi pe maluri se aduna pescari ce seara isi vand captura restaurantelor locale, unde crapul si alti pesti de apa dulce fac parte din specialitati.

canalul-gotaCanalul Gota, Suedia

Canalul a fost construit in secolul al XIX-lea. Acesta formeaza coloana vertebrala  ce leaga o serie de lacuri si rauri pentru a oferi un traseu de la Gothenberg pana la Marea Baltica. O croaziera pe acest canal poate dura de la cateva ore pana la o saptamana, iar daca vreti ca experienta sa fie mai memorabilia, inchiriati o canoe sau un caiac si vasliti pe canal.

Roxana Gîdea

(431)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *