Cat consumi de fapt?

0

Clar ne-am dezvoltat cu totii o obsesie legata de kilograme, ori sunt prea multe, ori sunt prea putine. Indiferent de numarul lor kilogramele nu sunt bune, nu se suna nici frumos si nici nu ne inspira ceva bun, astazi voi scrie despre excesul nemiloaselor si ce inseamna, de fapt cum se cuantifica fiecare strop de miscare in continua lupta cu kilogramele in plus.

Să fii activ este o parte importantă pentru orice program, fie că e vorba de scăderea în greutate ori doar menţinerea celei pe care o ai. Când eşti activ, corpul tău consumă mai multă energie (calorii). Când arzi mai multe calorii decât consumi, pierzi din greutate.

Pentru că 3500 de calorii sunt egale cu  0,453 kilograme de grăsime, tu trebuie să arzi cu 3500 de calorii mai multe decât mănânci pentru a pierde 0,453 kilograme. Deci, dacă tai 500 de calorii din dieta ta în fiecare zi, vei pierde aproximativ 0,453 kilograme pe săptămână. (500 de calorii x 7 zile = 3500 ).

În timp ce dieta are un efect mai puternic asupra scăderii în greutate decât activitatea fizică, cea din urmă include exerciţii care au un efect mai puternic  în prevenirea creşterii în greutate şi menţinerea la greutatea actuală.

Pentru majoritatea adulţilor sănătoşi sunt indicate următoarele exerciţii:

Activitatea aerobică. Încercaţi să aveţi cel puţin 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică moderată sau 75 de minute de activitate aerobică energică. Cu toate acestea, pentru a-şi pierde în mod eficient din greutate sau pentru a o menţine, unele persoane ar putea avea nevoie de până la 300 de minute pe saptămână de activitate moderată. De asemenea, puteţi să faceţi o combinaţie de activitate moderată şi viguroasă.

Exerciţii de forţă. Faceţi exerciţii de forţă de cel puţin două ori pe săptămână.

Exerciţiile aerobice moderate includ activităţi cum ar fi mersul pe jos, înot şi tunderea gazonului. Exerciţiile aerobice viguroase includ activităţi precum alergatul şi dansul aerobic. Exerciţiile de forţă pot include utilizarea de maşini de greutate sau activităţi precum alpinismul sau grădinăritul.

Ca obiectiv general, scopul este să faceţi cel puţin 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi. Următorul grafic arată numărul estimat de calorii arse în timp ce faceţi diverse exerciţii timp de o oră. Consumul specific de calorii variază foarte mult în funcţie de exerciţiu, nivelul de intensitate şi de situaţia dumneavoastră individuală.

untitled

Miruna Pop

(570)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *