Cea mai mare clădire din lume se află în?

0

China. Aici se găseşte, mai nou, cea mai mare clădire din lume. Dacă până acum s-au tot chinuit diferite state să îşi atribuie mastodonţi arhitecturali dintre cei mai spectaculoşi, China a reuşit să înalţe cea mai mare clădire din lume.

Dubai a inaugurat în acest an cea mai mare grădină naturală cu flori din lume, cel mai înalt hotel şi cel mai înalt turn răsucit în lume. China se străduieşte ca anul acesta să  inaugureze deschiderea celui mai “adânc” hotel ce va fi 19 etaje în pământ. După ce asistăm în fiecare an, că să fim indulgenţi şi să nu spunem luna, la premieri dintre cele mai spectaculoase, colosale şi grosolane de la fel de multe ori, în acest an China a decis că e momentul să deschida porţile celei mai mari clădiri din lume.

Deschis recent în Chendgu, The New Century Global Center are dimensiuni colosale: înalt de 99,9 m înălţime, 499,8 m lungime şi o lăţime de aproximativ 400m. Este de 20 de ori mai mare decât Opera din Sydney, de 4 ori dimensiunea Vaticanului şi de 3 ori cât Pentagonul.

Este o clădire mamut ce îmbină plăcerea cu businessul. Mai multe out-leturi, 14 cinematografe, câteva hoteluri, parcuri de distracţii de dimensiuni generoase, plaje artificiale şi alte minunăţii sunt reunite toate sub acelaşi acoperiş al celei mai mari clădiri din lume, cel puţin până în acest moment aşa s-a stabilit.

(359)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *