Cel mai scump stilou din lume

4

Ce imagine va conturati in minte cand va ganditi la cel mai scump stilou din lume? Recordurile lumii nu se opresc doar la performante sportive, intelectuale sau curiozitati dintre cele mai anapoda.

Cand vorbim despre stil si eleganta conversatiile reale, mai putin superficiale nu se opresc la branduri de haine si pantofi, ci se dezvolta in delicii oratorice despre finetea unei penite din aur, despre un vinil reeditat in editie limitata, un obiect de mobila ce pare abstract, dar doar intruneste niste capricii artistice deosebite, si exemple ar mai fi.
Daca v-ati intrebat vreodata cine iscuseste cele mai fine si pretioase ( atat la propriu cat si la figurat) stilouri din lume, va voi uimi cand veti afla ca sunteti vecini de continent cu ei si ca “fandositele minuni de scris” pot fi achizitionate si de pe plaiurile mioritice. Ei da, nu-I lucru mic sa poti cumpara un cadou extrem de rafinat si unic fara a ajunge la capatul lumii.
Montegrappa, si numele aici oricat v-ar duce cu gandul la multele grade din vreo licoare aproape bahica, nu are legatura decat cu stilul, unicitatea si rafinamentul unor colectii de obiecte pentru scris, ceasuri si alte accesorii, de-a dreptul remarcabile ce uneori aniverseaza celebritati din toate timpurile. Astfel ca exista colectia dedicata lui Elvis, Mandela, Quincy Jones, Verdi s.a.
In toamna anului trecut Montegrappa a castigat doua premii: unul pentru editia limitata dedicata marelui compozitor (Verdi) si cel de al II-lea este pe cat se poate de special, deoarece obiectul cu pricina nu poate fi numarat decat la singular – un stilou creat intr-un singur exemplar, extrem de exclusivist – ce a castigat premiul pentru “Cel mai pretios stilou”. Premiul a fost decernat in cadrul Galei Ultimate Centennial Dragon de la targul de bijuterii din Bahrein. Nu stiu daca va puteti imagina un stilou ce contine: 300 gr aur de 18k, peste 2000 de diamante, 43 rubine si o perla de 6mm calitatea A, in cazul in care nu puteti si sunteti curiosi observati  aici cum arata minunatia.
Renumitul brand ce creaza adevarate trenduri in materie de instrumente de scris, se incapataneaza sa uimeasca inca din 1912 cu o abordare cu totul speciala si diferita fata de obiectul inventat de un roman (Poenaru) pana la urma, respectiv stiloul ( cu pompita). Daca in 1912 au debutat si in 2013 au castigat premiul pentru cel mai valoros stilou din lume cred ca va imaginati cat de fascinant si tumultos le-a fost parcursul, despre care vom dezvolta cu alta ocazie la fel de speciala ca aceasta, in care suntem mandri ca le putem cumpara si in Romania.

Raluca Faibiș

(2489)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *