Fibromul uterin

0

Fibromul uterin reprezinta cea mai des intalnita patologie tumorala benigna de ordin ginecologic.

Exista o varietate de simptome prin care un fibrom isi poate face simtita prezenta, acestea difera de la persoana la alta: sangerarea mai abundenta din timpul menstruatiei sau sangerari intermenstruale, impreuna cu durerile abdominale. Uneori durerea poate aparea brusc, insa atunci deja este vorba de o complicatie la nivelul afectiunii. Excesul sangerarilor din aceste perioade nu sunt deloc de neglijat, ignorarea acestora poate duce la anemii grave, iar mai mult, o data cu dezvoltarea fibromului pot apara probleme de fertilitate sau chiar si disconfort in timpul actului sexual.
Ca efecte adverse ale aparitiei fibromului putem aminti urinarile frecvente sau constipatia, femeile descriu existenta unei senzatii de disconfort asemanata cu o greutate la nivel abdominal. Exercitiul de « strangere abdominala » nu va face pe nimeni sa para mai suple, ba din contra, vom lua forma unor femei gravide, in cazul in care fibromul se afla, deja, intr-o stare mai avansata.

Alimentatia este un factor foarte important in ceea ce priveste controlarea excesiva a cresterii de estrogen din organismul nostru care ajuta la perpetuarea si dezvoltarea fibromului. Ficatul are un rol foarte important in a prelua cantitatea de estrogen a organismului nostru, prin urmare dieta este cea mai indicata pentru a reduce starea de ingreunare a organismului
Consumul de alimente vegetale, urmat eventual de o dieta cu alimente ale aceleiasi categorii va pot fi foarte folositoare si chiar recomandate. Consumul de cereale integrale, alune, si seminte crude, in combinatie cu o dieta ridicata in fibre si cu putine grasimi este chiar indicata pentru o buna functionare a organismului.

Deseori, mai ales la paciente tinere ce prezinta un fibrom uterin de dimensiuni mici, acesta nu necesita niciun fel de terapie, simpla monitorizare ecografica, fiind considerata suficienta pentru o tinere sub control.
Metodele de tratare sunt variate: de la echilibru in alimentatie, pana la interventii chirurgicale, aparitia unui procedeu mult mai „elegant” de tratare non-invaziva a fibromului este denumit « embolizare ». Aceasta metoda se caracterizeaza prin injectarea unor substante in vasele de sange care le aprovizionează cu sânge astupandu-le cu un material special.

Alte metode de tratare:

1.Acupresura


2.Detoxifierea-tratament care elimina toxinele si previne unele organe sa fie suprasolicitate, aceasta poate fi rezolvata in proportie de 50% printr-o dieta echilibrata

3.Medicina naturista – plante naturiste folosite pentru prepararea diverselor ceaiuri: catina, afinele

4.Homeopatia -este o formă a medicinei alternative, remedii pe termen scurt care amelioareaza simptomele, poate fi eficienta, insa este recomandat si un diagnostic dat de un profesionist pentru ca tratamentul sa poata fi prelungit.

Dupa orice tip de tratament, fie el naturist sau medicamentos este iminenta reaparitia fibromului. Singurul tratament care previne reaparitia fibromului este extirparea chirurgicala a uterului, in totalitate, operatie numita histerectomie. Dupa histerectomie, nu se mai poate aduce in discutie ideea de sarcina. Reactiile adverse si dupa aceasta interventie sunt impartite in functie de felul in care fiecare organism raspunde, multe femei au declarat o imbunatatire a vietii acestora, spre deosebire de cele care au fost nemultumite de intregul proces.

Ana Maria Iancu

(16244)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *