Infertilitatea se trateaza

0

Infertilitatea a devenit o adevarata problema la o treime din cuplurile zilelor noastre. Aceasta se defineste prin incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, dupa o perioada de 12 luni de raporturi sexuale neprotejate.

Infertilitatea poate avea o serie de cauze, de la oboseala si stres, pana la proasta alimentatie, prin urmare o combinatie de remedii pentru cei trei factori poate aduce rezultate excelente organismului.

1. In primul rand trebuie sa consumati zilnic o varietate de produse vegetale in combinatie cu fructe, pentru a oferi organismului vitaminele de care acesta are nevoie. De asemenea este indicat sa consumati si proteine impreuna cu carbohidrati si nu uitati de existenta cerealelor, in principiu o combinatie de « cate putin din fiecare » este indicata, pentru a va simti cat mai hranita.

2.  Am mentionat anterior stresul si oboseala ca factori primari ai infertlitatii, prin urmare, nimic nu se compara cu cateva exercitii de yoga pentru combaterea acestor probleme.

3.  In China traditionala, se punea foarte mare accent pe energia reproducatoare, asa numita « jing ». Este un element important al fertilitatii, care trebuie ingrijit cat mai bine cu ajutorul alimentatiei adaugand faguri de miere si miere. Chinezii recomandau la acea vreme Dang Gui, asa numitul « ginseng al doamnelor »

4. Incercati sa va alaturati celeilalte parti ale baricadei, consumand produse intr-o maniera bio. Spre exemplu evitati consumul apei direct din ambalaje de plastic, servindu-va din pahar, consumati mancare bio in asa fel incat sa nu fiti predispusa pesticidelor. Evitati cafeaua, incercand sa consumati limonada cu apa fierbinte pentru a elimina toxinele si mai ales renuntati la tutun.

5.  Consumul de acizi grasi, de seminte (dovleac, floarea-soarelui) in stare naturala, sau chiar adaugata in salate, pot aduce imbunatatiri la nivelul fertilitatii. De asemenea, consumul de peste este indicat, insa atentie, renuntati la ton – din cauza mercurului pe care il poate detine. Pe langa acesta, tilefishul, rechinul, macroul şi peştele spadă conţin cea mai mare cantitate de mercur, care poate afecta pentru totdeauna creierul şi rinichii.  De cealalta parte a baricadei se afla, insa somonul cu cea mai scazuta cantitate de mercur.

6.  Ierburile chinezesti sunt folositoare in cazul infertilitatii, insa acestea nu pot fi consumate fara prescriptia unui medic, dat fiind faptul ca metabolismul fiecarei persoane actioneaza intr-o anumita maniera, iar un consum neadecvat poate duce la aparitia unor serii de complicatii.

7.  Reflexologia provine de la vechii egipteni si  este mai exact o terapie cu rol manipulator care are raporturi stranse intre filosofie si arta , punand omul in centrul atentiei. Reflexologia se bazeaza pe capacitatea de a-i respecta pe ceilalti si ajuta pe cei care nu se simt bine. Aceasta pune arta tehnicilor de relaxare in serviciul terapiei .

8. Pe langa reflexologie, acupunctura detine de asemenea un rol foarte important in calmarea indivizilor, alungand stresul prin eliberarea unor hormoni, ce o data pusi in miscare ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. Ce este de stiut inainte de toate este faptul ca acest tratament nu poate functiona singur. Acupunctura nu este o terapie de sine statatoare ci mai degraba, este un factor ajutator in cadrul unui proces mai amplu.

Ana Maria Iancu

(623)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *