Remediile condimentelor

0

Ati simtit vreodata ca sunteti indispusi fara a avea insa un motiv concret? V-ati simtit epuizati psihic fara sa fi depus vreun efort intelectual de ordin major?

Deseori, astfel de probleme apar din cauza unor detalii atat de nesemnificative, incat nici nu ne vine sa le luam in serios. Spre exemplu, schimbarea anotimpurilor influenteaza starea emotionala a multor oameni, schimbarea orei nu face altceva decat sa provoace disconfort o anumita perioada, pana ce organismul reuseste sa se adapteaze unei noi modificari, lipsa de energie solara din perioada iernii este de asemenea un alt factor care ne poate indispune, la fel cum si excesul de caldura ne poate cauza stari de agitatie.

Surprinzator, sau nu, exista o multitudine de remedii naturiste ce ne pot ajuta sa ne recapatam buna dispozitie, obtinute din flori. Descoperirile ii apartin doctorului Edward Bach, care pana si-a incetat activitatea a creat un sistem alcatuit din 38 de flori ce, consumate, ne pot trata de probleme simpliste, la prima vedere. Intreg sistemul este cunoscut in intreaga lume si promovat in peste 66 de tari, avand menirea de a ne induce o stare pozitiva si un echilibru al starii emotionale.

Cel mai indicat « medicament » este asa numitul « remediu pentru salvare », o substanta complexa, alcatuita din 5 dintre cele 38 de plante. Poate fi consumat zilnic, atunci cand simtim nevoia de putin ajutor. Care sunt remediile condimentelor?

Ce anume si cand trebuie sa consumam?

• Cand ne simtim indispusi fara motiv, cateva bobite de mustar in apa pe care o consumam s-ar putea sa fie remediul potrivit.
• Daca nu va puteti controla excesele de furie, trandafirul salbatic poate fi raspunsul
• Cu totii stim ce inseamna inceputul de saptamana si orele matinale, astfel ca putin carpen ne-ar putea fi de mare ajutor.
• Daca ne simtim epuizati psihic, maslinul ne-ar putea aduce la starea normala de care avem nevoie
• Turița mare (Agrimonia eupatoria) este indicata pentru momentele in care simtim ca nu putem empatiza si nici macar nu cooperam din motive necunoscute.
• Frunzele de nuc sunt cele mai recomandate pentru a ne induce stare de buna dispozitie, reusind astfel sa depasim momentele neplacute ale asteniilor.

Combaterea virusilor :

Incepe sa devina suparatoare maniera in care trebuie sa ne ferim, o data cu venirea fiecarui anotimp, de o serie de virusi ce ne ameninta circuitul sanatos al organismului.
Ayurveda sau medicina ayurvedica reprezinta sistemul de cunoștințe medicale indiene ale carei principii sunt valorificate in ceea ce astazi numim terapii alternative. Un cercetator american explica felul in care aceasta teorie se numea, in termeni populari: samanta si pamantul. Personificate, semintele erau de fapt bacteriile ce isi creau un mediu ambiant pe « pamant », mai exact corpul omenesc, ce oferea acestora un mediu ambiant potrivit. Prin urmare, daca digestia este sanatoasa si ne bucuram de anticorpii potriviti.
Este recomandata o dieta menita sa detoxifieze organismul, prin urmare hrana deprinde un alt rol pentru civilizatii, acela de « medicament ». De cele mai multe ori uitam impactul puternic pe care bauturile si alimentele le au asupra organismului nostru.

Iata cateva mici sfaturi ajutatoare pentru combaterea virusilor de orice fel din aceasta primavara:

1. Incercati sa consumati cat mai multa mancare proaspata, spre deosebire de mancarurile semi-preparate ce au ofera energie.
seminte-de-dovleac2. Consumati cat mai multe alimente bogate in antioxidanti: broccoli, spanac, salata verde, adaugand ca suplimente semintele de dovleac.
3. Reduceti excesul de zahar si eliminati consumul de alcool, care nu fac altceva decat sa afecteze perpetuarea celulelor albe menite sa ne apere organismul de virusi.
4. Consumul de apa fierbinte, la fiecare 15-30 de minute ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
5. Folositi condimente in mancaruri : piper negru, ghimbir proaspat, usturoi, coriandru, chimen.
Ingrijiti-va sa aveti o temperature constanta a corpului prin acoperirea permananeta a capului si a mainilor, astfel veti impiedica stabilirea virusilor in organism. Masajul cu uleiuri caldute alunga simptomele de oboseala, stres sau neliniste, ce pun in pericol imunitatea. Insa pe langa toate aceste informatii este indicat ca fiecare persoana sa se intereseze sau sa descopere ce i se potriveste organismului sau, pentru prevenirea oricarei boli aduse de schimbarea anotimpurilor, ce poate crea neplaceri.

Ana Maria Iancu

(639)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *