Zang Toi toamna 2014

0

La recenta Saptamina a Modei de la New York creatorul american de origine chineza Zang Toi a prezentat o colectie inspirata din Shanghaiul anilor 1930 cu fascinatia si glamour-ul pe care il stim din carti si si filme, cu motive art Deco preluate din arhitectura orasului cosmopolit care era in epoca numit Parisul Orientului, si cu bijuterii statement.
Culorile alese pentru colectia aceasta de un lux decadent au fost verdele jadului stralucitor, opium, carbune, gri si negru, iar materialele care sporeau opulenta si extravaganta colectiei: casmir, tweed si brocart, ba chiar si blanuri aruncate ici colo pe umeri.
Putin cunoscut, ca sa nu spun de-a dreptul necunoscut, la noi, Zang Toi este un designer de succes. Explicatia este ca vine de vreo doua decenii in intimpinarea dorintelor cumparatorului american in primul rind, barbat sau femeie, ca este atent la ce isi doreste acesta.Merge prin magazine si vorbeste cu lumea. De aceea vinde, vinde, chiar si in perioada aceasta de criza care nu se mai termina si in care toti vorbesc despre lipsa banilor. Iata ca totusi ei exista si ca se vinde, se cumpara…Vorba cronicarului, parca ( si nu ma refer la cronicarul de moda a zilelor noastre): „Unde e vointa, e si putinta”.

Laura Guţanu

credit Eka Halim – EPHPhoto

(1281)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *