Leoiacă tânără Karina, sifilisul si alte povestiri

0

Dupa ce treci de cateva furtuni hormonale si tocmai ai terminat de citit La Medeleni, ar fi o ciudatenie sa nu ti se strecoare sub uniforma si inspre suflet iubirea aceea suava dintre Danut si Monica. Asa se face că dincolo de materie, Ionel Teodoreanu te trimite sa-ti gasesti locul in sudokul iubirii romantice .

Pe Karina am cunoscut-o la spital. Era liceană.

Eu făceam un fel de practică, ea făcea un fel de tratament .
Initial mi-a spus cand a trebuit sa mai adaug o scrisorică la biblioteca in care se aflau dosarele ei,c-a muscat-o de față Iubirea-leoaica tanara. Era ziua in care mi se stricase telefonul, ziua in care ramasesem fara bani si ziua in care sufeream după o mahmureală.Prin urmare i-am spus Karinei că daca nu-mi spune numele si prenumele leoaicei, amprenta dentară si adresa din junglă, avem probleme mari cu directiunea si directia de sanatate .
In ușă statea tigrul-sef, managerul spitalului si urma sa ne muste pe toti de fund în caz că nu reuseam sa depistăm „azi, DA AZI!” de unde-au picat trei cazuri de sifilis in 2 zile.

Dintr-un roman cu siguranta nu.
Dintr-un român poate. M-am scărpinat cu tristete pe-o zgrăbunță închipuită cand i-am spus Karinei – despre care aflasem ca-i îndragostita prăpăstios la cei 17 ani ai ei- că unica ei iubire colcăie de spirochete si că umflăturile de pe gat si corp nu-s de la colții leoaicei ci de la organizatia teroristă Post-Coitalus Treponida.

Urmăriți corect indicatoarele

large (1)In urmă cu un deceniu, la scoala în care învăța Karina, se făcea educatie sexuala, nu gluma.Profa de bio-anatomie si stiintele naturii cuprinse la un loc,intra în clasele 8-12 cu un indicator gros, cu prezervativ sau balon depinde ce adusese, microscop, 6 eprubete si 6 planșe. Asistenta si doctorița nici n-aveau ce chițăi, elevii nu erau atenti la limbajul lor de lemn.

Fata mi-a povestit printre lacrimi că stie exact ce e aia, că „doamna profesoara“ le-arăta întai cum se pune prezervativul pe indicatorul de-un metru. Cand toti mustăceau de râs si veselie, le-arunca adrenalina în aer cu 2 planșe: una arăta o tânără frumoasă înaintea unei infectii BTS si ailaltă pe aceeasi femeie cu leziunile de rigoare. Când suna în pauză, greu voiau școlarii sa se dezlipeasca de microscopul prin care observau lamelele cu monstrii.

Iubirea chiar te poate ucide?

„Păi si….ne spui de ce ai venit în stadiul 2 dacă știai? N-ai văzut șancrul“?
Il văzuse, dar era pe indicatorul iubitului si cand l-a întrebat ce are acolo , băiatul a spus că si-a prins cucu la fermoar&pișoar.
Iubitul scolaritei era agent de marketing pentru o companie de…substante farmaceutice. Nu ducea pastă de dinti pentru cai pe la medici veterinari ci avea o specializare în farmacologie si o cariera poleită în comisioane.

Pe fată o adusese mumă-sa la spital. I-a pus diagnosticul de-acasă: “are gâlme ,febră, pojar si ochii rosii”. Fiica-sa se transforma sub ochii ei, desi Harry Potter nu apăruse încă la angroul de unde se aprovizionau pentru chioșcul de la parterul blocului .

Karina plângea că-l vrea pe prietenu-so. Maica-sa striga si amenința că pe rândunica fiicei ei nu pune mâna nici un ginecolog doctorand, că fiica-sa-i virgină si trăgea ca magnetu spre Infectioase, „stia în instinctu de mamă“ c-are pojar.
Nici directorul spitalului nu era mai vesel, motiv pentru care într-o ora jumate i-a îndeplinit Karinei dorinta: i l-a adus pe Prâslea si-a chemat 20 de femei din personalul medical si de pe la statistică/arhivă. Dermatologia, ginecologia si laboratorul, toate s-au mutat într-o camera de 2/3.
N-ar fi stat el de buna voie dar dragostea se împrăștiase:încă doua colege de-ale Karinei îsi primiseră diagnosticu primar ori secundar înainte de bac. Si numele agentului cu care-au intrat în contact, începea tot cu P. Si chiar dacă la 80-90-20 păreau femei, tot minore se chemau conform buletinului.

Căutarea

Dupa ce l-au întors fetele pe toate părtile, l-au scanat si-n fund si pe dupa urechi, i-au luat sângerete s-ajungă de-alde VDRLuri, i-au fotografiat „membrul”după spusele directorului, i l-au predat Karinei.
Fata vorbise între timp cu colegele aflate în aceeași situație si experimentase durerea (prea)matură pe care-o ai cand se blochează moldaminu în fesă că nu l-ai dat dintr-o dată.

Si-apoi sa te tii scandal pe coridor: Prâslea dorea sa-si împacheteze jucăria si să plece, da-l blocasera cei de la directia sanitară cu un teanc de formulare. Karina si celelalte doua fete credeau c-o sa moară ca Eminescu, se uitau toate trei ca exilatele, pe geam dupa teii din curte. Mama fetei „cu pojar“ îl ameninta pe director că-l da în judecată.

Cateva zile mai tarziu, am reîntalnit-o pe elevă la poarta spitalului, venea la tratament, umbla de parcă avea 6 picioare dupa atâta penicilină. I-am spus ca-mi pare rău de tragedie si am întreba-o daca-l mai iubeste pe baiat si daca el si-a cerut iertare. Da, oarecum eram tentată s-o întreb daca nu îi e teamă că în ritmul ăsta l-ar putea întalni pe Nichita Stanescu altfel decat în cărți.

Mi-a spus ca acum merge la un psiholog, la olimpiada de bio, la tratament si c-a durut-o cand a înteles că leoaica arămie cu miscarile viclene i-a dat sifilis sau turbare nicidecum iubire. Da-si recăpăta încet echilibrul emoțional studiindu-l pe Alexandru. Nu stiu, cred că de Lăpușneanul era vorba.

Hapi. Riverwoman

(1475)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *