Pentru moment, mincinosul nu se afla in aria de acoperire. Va rugam reveniti

0

Cand s-a inventat telefonul mobil, adulterul ajunsese pe cale de disparitie, asa ca a fost nevoie sa fie declarat viciu protejat de lege. Faptul ca nevasta (sau sotul, ma rog, hai sa nu generalizam discriminatoriu) te putea gasi si-n gaura de soarece era un pocinog major.

Daca telefonul e inchis, poti cel mult sa invoci o baterie descarcata.

Pare minciuna perfecta, asa ca a fost utilizata si de catre amica mea, Luana, atunci cand a ajuns acasa dupa miezul noptii si a spus doua prostii la foc automat. Una era ca sedinta corporatista durase pana la acea ora triviala, a doua a fost ca i s-a terminat bateria de la telefon, de-aia se inchisese. Sotul i-a cerut politicos celularul, iar ea i l-a dat, nerealizand in ce mlastina intra. El l-a deschis, iar ecranul arata bateria incarcata cu varf. Luana a intepenit, pentru o clipa sotul ei a crezut ca mincinoasa murise de-a-mpicioarelea. Numai la asta nu se gandise. Evident, s-a jurat la modul stanjenitor ca ei ii aratase mai devreme o baterie goala, dar barbatu-sau nu era chiar idiot.

Alt scandal se inflameaza cand nu raspunzi si nu raspunzi.

Si nici nu revii cu un telefon, desi e clar ca vezi apelurile ratate, daca nu esti chior profesionist. Mincinosul e pregatit sa spuna ca a fost in trafic, unde tramvaiul zdroncanea, muncitorii de la Drumuri si Poduri ghiorlaneau arterele patriei cu picamere, plus ca se declansase alarma de la masina unuia si mai venea si-o Salvare cu sirene din spate, asa ca nu avea cum sa auda telefonul, care avea un ringtone cu o sonata interpretata la pian de Richard Clayderman.

Adevaratii profesionisti ai diversiunilor cu telefoane mobile sunt cei care raspund prompt, dar se prefac foarte convingator ca nu se aude bine. Departeaza telefonul de urechea stresata si-l atarna pe geam, sa se auda tumultul cartierului dubios unde se afla, la acel moment, stapanul device-ului.
Adina traia o superba poveste de dragoste cu sotul doamnei Savu, cunoscut sub numele de Georgica. Intre doua giugiuleli ilicite, domnul Savu suna acasa, ca sa-si abureasca sufletul-pereche. Pe Adina o scoteau din minti aceste grijulii dovezi de afectiune conjugala. Inevitabil, doamna Savu isi intreba infamul sot unde se afla. Iar el, cu o mana-n sutienul Adinei si cu un ranjet care din fericire nu se auzea in telefon, ii spunea ca se pregateste sa intre intr-o sedinta. Nu o data a ramas fara portia de sex dupa asemenea dialog purtat de fata cu amanta nevinovata.

Tehnica a facut progrese uriase, dar pasul minciunii e mai amplu si mai apasat, e acest soldat sovietic al defectelor umane. Inventivitatea tradatorilor se adapteaza prea repede la schimbari, e ca bacilul Koch. Nu apuci sa starpesti o tulpina, ca apar altele trei, imune la tratament.

Stiu un tip care nu i-a raspuns nevesti-sii la sms-uri vreo doi ani, facea pe cretinul si sustinea ca nu poate invata sa scrie asa ceva, mai ales pe porcarii din astea cu touchscreen. Asta ca sa scape de compunerile mitraliate pe tastaturi, pentru ca il plictiseau de moarte. Pana intr-o zi, cand femeia a umblat in telefonul lui, evident. E doar o chestiune de timp pana cand o nevasta va demara aceasta actiune de proportii. Iar acolo a gasit vreo 200 de sms-uri trimise incoace si-ncolo, cu o topica, ortografie si punctuatie socant de corecte. La divort, pana si judecatoarea se uita la el cu mila si dispret, ca la unul care crede ca femeia are un IQ egal cu al unui hamster.

Simona Catrina

(3992)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *