Chiara Boni

0

Chiara Boni – isi prezinta colectia primavara-vara 2014, o colectie insotita de un eveniment expozitional intitulat “Spazio e Forma, Allusioni Fotografiche”, la Galleria Giangaleazzo Visconti din Milano, generat de intinirea dintre artistul Giovanni Gastel si Chiara Boni, creatoarea de moda.
Arta a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru Chiara, o iubitoare de literature, sculptura, pictura si fotografie. Casa ei din Milano este casa unei colectionare.


Nascuta intr-o familie florentina bogata (intrebata cu ce se ocupa tatal ei, a raspuns: ”juca bridge”), cultivate, inconjurata de arta si artisti, de scriitori italieni sau de pe intreg mapamondul, Chiara Boni alege sa faca moda in anii’80. A facut-o cu succes pe piata italiana, dar in 2013 da lovitura cu o colectie numita La Petite Robe care patrunde in forta pe piata americana,fiind prezenta in magazine de lux ca Saks fifth Avenue, Neiman Marcus sau Bloomingdale. Colectia a cucerit-o si pe Oprah Winfrey, iar aparitia acesteia intr-o rochie a Chiarei a insemnat un mare success financiar in plina criza economica.
Un personaj, un stil, un model care iti da curajul de a-ti urma instinctual impotriva tuturor vocilor descurajante. Cultura si eleganta inca mai inseamna mult.
Laura Guţanu

(558)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *