De ce pielea ta arata imbatranita?

0

De multe ori ne confruntam cu diferenta varstei pe care o arata buletinul si ce arata tenul nostru, imbatranim prematur pentru ca nu stim sau ignoram aspecte la indemana oricui, reguli ale unui trai deloc ridicol si greoi. Daca simti ca varsta ta nu se potriveste cu aspectul pielii urmareste lista de motive si poate poti schimba ceva. Aveti pielea imbatranita? Uitati care ar putea fi cauzele!

1. Bronzul

Numarul unu pentru care pielea ta poate arata imbatranita este bronzul. Soarele afecteaza grav pielea si elasticitatea acesteia, acum nu sunt o militanta pentru plaja cu umbrela si factori ridicati de protectie, dar o animita grija v-ar putea imbunatati aspectul pielii. Solarul ca si soarele sunt elementele cele mai nocive pielii, afectandu-i nivelul de hidratare si de aici elasticitatea redusa.

2. Alcoolul

Ridurile, pierderea colagenului, elasticitate redusa, roseata, deshidratare si aspect lipsit de vitalitate constituie toate modurile in care pielea arata, cand proprietarul ei consuma cantitati maricele de alcool. Acum nu trebuie sa te panichezi la gandul unui pahar de Martini in weekend, consumul redus nu afecteaza, totul in viata se face cu un echilibru, atata vreme cat pastram balansul suntem pe directia buna.

3. Fumatul

Fumatul este un alt proces care iti imbatraneste pielea si o face sa isi piarda stralucirea. Pe langa piele, nu uita de dinti care vor fi afectati deasemenea. Se spune ca fumatorii de 30 ani au riduri ca nefumatorii de 50, acum dvs. alegeti.

demachiere4. Machiajul

Nu este legenda povestea cu demachierea inainte de culcare. Pielea are nevoie sa respire si sa isi refaca tesuturile, acest lucru nu este posibil cu  stratul de machiaj aplicat. Imbatranirea prematura a tenului se datoreaza machiajului abundent si mai ales daca acesta nu se indeparteaza pe timpul noptii. Straturile groase de machiaj impiedica pielea sa respire, sfatul specialistilor din domeniu este sa incercati utilizarea cat mai redusa a produselor care incarca porii, pentru ca pielea sa respire si sa aiba timp sa se refaca.

5. Somnul

Somnul este un factor major in sanatatea noastra, cand suntem tineri dormim pana la 8 -9 ore dar pe masura ce imbatranim organismul nostru se va multumi si cu 6 ore de somn pe noapte. Creierul in timpul somnului reface tot ce s-a „stricat” si consumat in timpul zilei.

6. Prea mult cardio

Spuneam mai sus ca moderatia este cheia succesului, revin si repet. Exercitiile de tip cardio va ajuta sa ardeti rapid grasimile, dar prea mult cardio inseamna procese mai rapide de ardere si astfel pielea nu are timp sa se adapteze noilor forme si isi pierde elasticitatea, acesta este motivul pentru care vedeti vergeturile deseori pe cei care au slabit rapid. Deci aici revin si repet Echilibru si moderatie in tot, ce mancati, cat dormiti, cat sport faceti, cat va machiati daca va doriti o piele frumoasa.

Miruna Pop

(647)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *