Febra musculara? Metode de combatere

0
Dupa fiecare antrenament simtim beneficiile endorfinei si avem starea de relaxare ca ne-am atins si de aceasta data telul, insa in unele zile avem si senzatii neplacute dupa efecturarea unor exercitii fizice intense prin prezenta febrei musculare. Este esential sa avem grija de corpul nostru si dupa antrenamentele fizice. Pentru un randament optim trebuie sa avem un consum alimentar echilibrat si sa ne asiguram nutritia propice pentru tipul de miscare ales. Tensiunea musculara se resimte prin crampe ale grupei de muschi lucrate si pentru a contracara sau a putea suporta mai usor adaptarea organismului la un nou tip de efort avem cateva idei pentru dvs.

1. Stretching-intindere

Intinderea este esentiala pentru muschi, atat pentru relaxare cat si pentru recuperare. In timp ce lucrati o anumita grupa musculara, acidul lactic se instaleaza in muschii dvs si de acolo apare oboseala si durerea acestora. Stretchingul sau intinderea, permite ca sangele sa circule mai usor si astfel ajuta la scaderea tensiunii musculare. Dupa fiecare antrenament e necesar sa va alocati un minim de 10 minute pentru a executa cateva miscari de intindere, ideal ar fi pentru fiecare grupa de muschi in parte. Veti observa diferenta imediat.

apa2.Consumul de lichide

Indiferent de intensitatea antrenamentului, hidratarea este tot timpul necesara. In timpul efortului fizic, corpul pierde mai mult lichid si este esential sa reumpleti golurile create in timpul activitatii fizice. Consumul de apa ajuta ca nutrientii sa circule mai usor prin corp.

3. Consumul de proteine

Proteina ajuta la repararea tesutului, astfel ca este la fel de important, ca si consumul de apa, ca dupa fiecare antrenament sa aveti in alimentatie proteine. Fie ca sunt sub forma de shakeuri, pudra sau alimente proteinele sunt extrem de importante pentru refacerea musculara dupa un efort mare.

4. Alimentatie corecta

Suficienti nutrienti, apa si proteine si grasimi bune constituie o masa sanatoasa. Pui, legume, peste si orez brun in cantitati rezonabile consumate la o ora dupa terminarea antrenamentului vor face minuni trupului dvs. Refacerea va fi mult mai rapida si eficienta. Recuperarea energiei este vitala pentru functionarea optima  a unui organism.

5. Odihna

Timpul le vindeca pe toate. Nu este o sintagma la intamplare si nu se aplica doar in cazul unei inimi zdrobite ci si in cazul unui trup extenuat fizic. Dupa un efort fizic major corpul are nevoie de odihna pentru a se reface, astfel ca este bine sa va luati o zi de pauza de la antrenamente si sa incercati sa dormiti 8 ore pentru a-i asigura timpul necesar pentru refacere.

6. Sauna

Dupa orice antrenament dificil relaxati-va cateva minute intr-o sauna sau macar intr-o baie calda. Caldura ajuta circulatia sangelui ceea ce inseamna un circuit mai rapid al nutrientilor in organism, ceea ce se traduce cu refacerea dozelor de energie necesare remontarii. 15-20 de minute in sauna si consumul suficient de apa dupa ce terminati vor fi o reala sursa de energie.

masaj7. Masaj

Daca timpul si bugetul va permite, am lasat la sfarsit ce e mai bun: masajul. Dupa fiecare antrenament muschii se contracta si se inflameaza. Masarea acestora ajuta tot la circulatia eficienta a sangelui ceea ce inseamna o recuperare rapida. E important ca masajul sa nu fie agresiv pentru ca poate dauna in aceeasi masura in care poate ajuta.

Exercitiile fizice sunt cea mai buna metoda pentru mentinerea unui trup tonifiat insa stim ce inseamna cand abuzam si avem de multe ori tendinta sa renuntam tocmai pentru ca recuperarea este anevoioasa. Febra musculara acum poate fi combatuta prin metodele prezentate mai sus astfel ca nu mai avem nicio scuza. La sport doamnelor pentru ca „o minte sanatoasa intr-un corp sanatos” nu este doar o zicala ci un stil de viata.

Raluca Faibiș

(746)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *