Festivalul National de teatru INDEPENDENT

0

In perioada 4-10 noiembrie 2013 are loc Festivalul National de teatru INDEPENDENT organizat de Fundaţia Godot si Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 care are ca scop declarat impulsionarea si sprijinirea productiilor independente de teatru si pe tinerii artisti pe care sa-i aduca impreuna cu profesionisti din domeniu, in ideea unei consolidari a comunitatiicare sa fie activa si sa faciliteze networkingul, adica sa faca posibila o colaborare intre artisti , fie ei actori, regizori, scenografi etc, cu cei care pot finanta astfel de productii independente, sa le asigure un viitor.

Selectionarii Anca Ionita, Bogdan Budes si Nicolae Mandea (pentru spectacolele din Bucuresti), Ioana Moldovan, Peca Stefan si Cristian Bajora (pentru spectacolel din tara), au vazut 132 de spectacole in 14 orase din tara si au ales 15 spectacole in festival in cadrul Sectiunii Concurs si 33 de spectacole in Sectiunea Off. In total, in cele doua sectiuni din cadrul festivalului, Concurs si Off, sint prezente 40 de companii de teatru independent din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu, Cluj, Craiova si Sf. Gheorghe.

Lasind la o parte cifrele reci, statisticice, dar care pot da o idee de ce inseamna acest festival pentru tinerii sau mai putin tinerii creatori implicati in miscarea teatrala neinstitutionalizata din Romania si de munca celor implicati in acest proiect, intre 4 si 10 noiembrie avem prilejul de a vedea productii considerate de selectioneri virfurile miscarii teatrale independente la nivel national in acest moment. Nu trebuie ratat acest prilej de a ne face o idee referitor la ce se petrece in arta spectacolului si in afara capitalei, sa incercam macar prin prezenta si aplauzele noastre sa sprijinim teatrul romanesc aratindu-ne gratitudinea pentru pasiunea cu care se face teatru si incurajind valoarea acolo unde o (re)descoperim.

Pentru efortul lor , sa-i amintim pe cei care au organizat festivalul, adica Fundatia Godot si Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, dar si pe cei care sprijina evenimentul : Primaria Sectorului 3 si AFCN. Parteneri sint Universitatea Nationala de Arta Teatrala si cinematografie I. L. Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul ACT, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, In Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon, Teatrul de Arta Centrul de Arta COLISEUM, Asociatia T.E.T.A, Campagne 28 si Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti.

La adresa http://www.fnti.ro/despre-festivalul-de-teatru-independent gasiti programul si amanunte despre festival, oameni, locuri, date,  preturi.

Ne vedem la teatru !

Laura Guţanu

(333)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *