Freza ta si moartea pasiunii

0

Freza ta si moartea pasiunii – “Moda este un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social. Termenul de „la modă” se aplică de obicei unei persoane care poartă haine sau accesorii care fac parte din tendințele modei actuale. Moda se schimbă foarte repede; este suficient ca cineva să descopere ceva mai bun și mai frumos, după care toată lumea va dori acel produs, moda schimbându-se cu o viteză incredibilă.”

Mi s-a cerut in mod repetat sa dezvolt acest subiect: Ce se poarta in anul 2014. Sau mai exact, ce vom scoate din cutia (milei) minunata pe care scrie: “Hair & Make-up”, pe ce mare stea de la MadonnaHollywood o vom mai invia anul ce vine …. Pentru ca trebuie sa fiti de acord cu mine ca ani la randul am inviat tot ce am putut si pe cine am putut: preacuvioasa Marilyn Monroe sau legendara Audrey Hepburn sau chiar recent decedata Amy Winehouse. Exista o oarecare disperare colectiva, sau cum spune definitia Wikipedia, o deprindere colectiva de a ne afilia la o “gloata”. Reperele sunt din ce in ce mai triste cand in anul 20xy avem ca punct de plecare in alegerea unei tinute sau a unei coafuri, o moarta. Fie ca este vorba de o tunsoare, fie ca este vorba de cat de stransa e sau nu bucla sau chiar de carpa pe care o purtam, in acel an noi suntem indoctrinati sa ne potrivim tiparului.

sarah-jessica-parker-hairCati dintre noi, in anul in care Aguilera invia stilul retro, au vazut-o pe Angelina Jolie sau pe Beyonce sa poarte acele bucle atat de inestetic stranse sau mai rau, sa isi transforme culoarea in acel sinistru blond-alb?!?
De ce am facut aceasta introducere? Pentru ca ma ocup de par si ma ocup bine (dupa cum barfeste lumea), dar niciodata nu am incercat sa reincarnez in personalitatea clientei mele de pe scaun specificitatea unei vedete.
Si totusi, intrebarea: “Ce vom purta in 2014?” inca simt ca ma strange undeva in zona calcaielor. Raspunsul meu este simplu si sincer: Orice iti sta bine, orice este adaptat nevoilor si personalitatii tale, orice ai Tu nevoie pentru a te simti invincibila …
Frica de a nu arata la fel ar trebuie sa fie schimbata cu bucuria de a avea o amprenta personala, tendinta de a te simti demodata ar trebuie sa fie sa fie inlocuita cu faptul ca esti unica. Poate vedeteblondul nu iti vine bine, desi trendul “impune” asta, poate Rihanna se tunde scurt din nou, dar tu ai urechile mari, poate se va purta parul intins precum coala de hartie, dar tu ai nasul mare ….
Angelina Jolie este constienta de faptul ca este mult prea “osoasa”. Sarah Jessica Parker stie ca nu s-a nascut “la femme fatale”. Mariah Carey (poate) constientizeaza ca este destul de “pulpanoasa”.
Oare de ce?!?
Pentru ca ele au creat tipare? Sau pentru ca ele lanseaza trenduri si stiluri? Sau poate pur si simplu pentru ca nu stim sa ne purtam propria frumusete si probabil aveam inca teama acceptarii originalitatii.

P.S: Cand vine vorba de moda sunt foarte multe moduri de a da gres, cand vine vorba de tine si de stilul care te caracterizeaza, singura modalitate prin care poti da gres este sa nu asculti ce ai de zis in propria viata!
Alex Fox

(665)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *