Philip Treacy „pălărierul din Dublin”

0

Dacă vă întrebați cine le acoperă capul, vedetelor precum Isabella Blow, Ducesa de Cambridge, Lady Gaga, Grace Jones, Iman, Victoria Beckham și Regina Elisabeta, cu pălăriile acelea spectaculoase vă spun că domnul se numește Philip Treacy.

„Succesul unei pălării constă în echilibrarea dintre personalitatea celui ce o poartă cu evenimentul la care participă”. spune celebrul designer. Philipe Treacy s-a născut în Ahascragh-Vestul Irlandei la 26 mai 1967 și a studiat la Colegiul Național de Artă și Design din Dublin. Cel care a creat pentru nunta Ducelui și Ducesei de Cambridge 35 de pălării, este al 2-lea copil din cei 8 și provine dintr-o familie simplă, mama casnică și tatăl patiser.

În 1991 finalizează studiile din cadrul „Royal College of Art” din Londra unde s-a specializat în designul pălăriilor lucrand cu designeri recunoscuți pe plan mondial; John Galliano, Victor Edelstein sau Rifat Ozbek. Exemenul final de încheiere a studiilor a creat o adevărată senzație în lumea modei. În același an înființează propria companie „Philip Treacy ltd” și începe colaborarea cu Karl Lagerfeld pentru casa Chanel. Givenchy, Alexander Mc Queen, Valentino, Helmut Lang, Thierry Mugler, Anna Molinari și Versace sunt numele cele mai importante din lumea modei cu care neconvenționalul artist a lucrat.

În 1993 tânărul artist are prima prezentare pe catwalk la Săptămâna Modei din Londra, unde a apelat la modele precum Kate Moss, Naomi Campbell și Christy Turlington pentru a-și expune „operele”. Anii ce au urmat 1997-1999 au fost pentru artist debutul în marea lume a modei internaționale, acesta prezentând și participând la colecțiile toamnă-iarnă din New York. Din acel moment Treacy are prezentări în fiecare an în cele două orașe ale modei-Londra și New York. 5 ani la rând a câștigat premiul pentru cel mai bun designer de accesorii și pălării la premiile „British Fashion”. În prezentarea din 2012 de la London Fashion Week, și-a creat colecția în jurul carierei lui Michael Jackson. [jwplayer mediaid=”13876″]

Pasionat de fotografie, a lansat o carte în care se regăsesc imagini ale creațiilor sale de-a lungul anilor. Philip Treacy by Kevin Davies prezintă lumea marelui creator de neconvențional și nou. Kevin Davies este singurul fotograf, ce a avut acces timp de 20 ani în culisele vieții lui Treacy. Cartea cu peste 200 de fotografii cuprinde cele mai reprezentative pălării, din întreaga sa perioadă de creație, însoțite de anecdote, picanterii și aprecieri legate de evenimentele la care a participat în 20 ani.

În momentul actual este designer pentru spectacole de balet și teatru. A creat pălăriile din seria filmelor Harry Potter, Sex & City și Lady Gaga sau Sarah Jessica Parker sunt printre clientele fidele.

Legat de trendul actual din moda pedantul artist le sfătuiește pe doamne să „aleagă ceva simplu- un outfit expresiv și o pălărie; toate aceste elementre pot crea ceva spectaculos.” Nu trebuie să țineți cont de forma feței, trebuie să probați 100 de pălării până o veți găsi pe aceea care vi se potrivește.”

Cel care crează trendul neconvenționalului și al neașteptatului în modă spune despre munca sa: ” Cred și sper că am schimbat modul în care arată o pălărie. Ele nu mai sunt simboluri ale conformității ci au devenit deja acte reale de rebeliune. În mod constant provoc percepția a ceea ce ar trebui să însemne o pălărie și ce rol joacă aceasta”.

Arina Wiesel

(497)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *