Îngrijirea pielii în perioada sarcinii

0

ingrijirea-pielii-in-perioada-sarcinii-gravidutaÎngrijirea pielii în perioada sarcinii

Nerăbdătoare sunt femeile care aşteaptă să fie supuse modificărilor prenatale. Pe langa bucuria aducerii pe lume a unei noi vieti, femeile insarcinate traverseaza si perioade mai putin placute pe tot parcursul sarcinii.

De la schimbari dese ale starii emotionale pana la neajunsuri legate de aspectul fizic, viitoarele mame se pot confrunta cu aparitia eruptiilor si deshidratarea excesiva a pielii, pentru toate acestea exista remedii insa, ce le puteti citi mai jos.

Este adevărat faptul ca hormonii proveniţi de la sarcină pot aduce schimbări faciale, însă o serie de transformări apar chiar şi la nivelul sânilor sau al abdomenului. Pielea devine deseori mai uscată şi mai sensibilă, acest lucru datorându-se faptului că organismul este mult prea ocupat cu schimbările la care este supus pentru a se mai putea îngriji de el însuşi. Pielea poate suferi o serie de modificări, de la cele aproape nesesizabile până la cele mult prea evidente, spre exemplu:

  • Acneea  este una dintre cele mai vizibile  forme de schimbare, hormonii provocând mai mult sebuum ce duce la formarea acesteia.

Sunt anumite cazuri în care acest proces favorizează procesul de strălucire al pielii conferindu-i un aspect mai sănătos, însă există şi un revers al medaliei, acela că pielea poate suferi afecţiuni.

  • O altă schimbare vizibilă pe care perioada sarcinii o aduce, poate fi observabilă la nivelul mameloanelor, acestea devenind cu una sau doua nuanţe mai închise, culoare ce se întâlneşte si la „linia nigra” o linie mai inchisa la culoare care apare in regiunea abdomenului inferior.

În mod normal aceste fenomene persistă chiar şi după sarcina, mai exact în primele 3, respectiv 6 luni, însă de cele mai multe ori culoarea pielii nu-şi mai recapătă aspectul normal, mameloanele păstrându-şi nuanţa proaspăt dobândită.

  • Melasma este o hiperpigmentare dobândită în perioada prenatală a zonelor fotoexpuse ale feţei (frunte, tâmple, uneori şi la nivelul gâtului). O dată procurată, melasma poate să reapară în orice clipă dacă tenul nu este  protejat corespunzător. Şi prin această ocrotire a pielii, înţelegem că este indicată folosirea regulată a ochelarilor de soare, cremelor cu un nivel de protecţie ridicat şi a pălăriilor pe perioada verii.
  • Apariţia vergeturilor poate fi o altă schimbare la care ne este supus organismul. Însă nu este o regulă, de obicei formarea acestora, în zona abdomenului sau a pieptului, este în strânsă legătură cu gena umană. Hidratarea zilnică a zonei abdominale poate să le reducă din intensitate, însă nu există niciun produs care să ne poată garanta dispariţia completă a acestora.
  • Femeile predispuse la eczeme pe întreg parcursul vieţii, trebuie să ia în considerare faptul că în această perioadă devin mai sensibile : pielea li se înroseşte, devine mai uscată, toate acestea cauzându-se sistemului imunitar care-şi pierde din proprietăţi. Este clar demonstrat faptul că estrogenul este direct implicat in bunăstarea emoţionala a femeii atât fizică dar şi psihică.

Using moisture cream on stomach of pregnant womanAi grija de pielea ta !

Foloseşte creme pentru protecţia solară, în special cele cu oxid de zinc .

Hidratarea este un pas extrem de important în îngrijirea corpului; Pielea devine uscată astfel că este indicat să folosim o cremă fină pentru membre, faţă, abdomen şi piept după duş. Specialiştii recomandă folosirea produselor ce nu conţin parfum.

Întoarceţi tubul în care se află crema de corp, dacă aceasta nu se prelinge, atunci este indicat să o folosiţi pe corpul vostru. Multe dintre produsele destinate acestui scop conţin cantităţi ridicate de apă ce sfârşesc prin a vă deshidrata pielea.

În cazul curăţării pielii sunt recomandate aceleaşi criterii pentru produse : fără miros şi fără duritatea unui exfoliant ce poate afecta pielea, pe principiul « puţin şi de calitate »

Anumite medicamentaţii pentru combaterea acneei pot fi periculoase în perioada sarcinii, în special cele care conţin retinol (creme anti-îmbătrânire). Doctorii recomandă pacienţilor să nu mai folosească produse pe bază de peroxidul de benzoil sau acid salicilic, cu toate că până în momentul de faţă nu există o legătură între acestea şi perioada prenatală.

Ana Maria Iancu

(404)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *